Tudi zaradi lepega vremena je Sila pritegila veliko ljudi. Foto: BoBo
Tudi zaradi lepega vremena je Sila pritegila veliko ljudi. Foto: BoBo

Tradicionalni Sila bazar je pretekla leta potekal na začetku decembra, lani je bil zaradi pandemije odpovedan, letos pa so ga prestavili na oktober, da bi ga lahko pripravili zunaj in da ga ne bi doletela morebitna vnovična odpoved zaradi korone.

Na Stritarjevi ulici v stari Ljubljani se je program začel z nastopom pihalcev na alpski rog iz Švice, ki jih je spremljala švicarska metalka zastav in parada otrok iz nekaterih ljubljanskih športnih klubov. Nastopili so plesalci in pevci iz Indonezije in Rusije.

Sodelovalo je 35 veleposlaništev, ki delujejo v Ljubljani. Foto: BoBo
Sodelovalo je 35 veleposlaništev, ki delujejo v Ljubljani. Foto: BoBo

Bazar je bil tudi letos dobrodelen. S prodajo hrane in srečelovom so zbirali denar za otroke, potrebne pomoči. Zbrani denar bodo namenili za Mladinsko zdravilišče Debeli Rtič, Društvo za cerebralno paralizo Sonček, Društvo prijateljev mladine Metlika in Klimatsko zdravilišče Rakitna.

Kulinarika z vsega sveta

Kot pravi predsednica Sile Lali Sladjana Ilić, je pomembno tudi samo druženje, dobrodošli pa so vsi. Napovedala je, da bo tokrat bazar "prava paša za oči in ušesa", s stojnicami, polnimi hrane z vseh koncev sveta.

Otroci se se med drugim na delavnicah lahko preizkušali v umetniškem ustvarjanju, v nekaterih športih, poslušali zgodbice v različnih jezikih, izdelovali kitajske papirnate lanterne in ob tem spoznavali kitajske pismenke.

Letošnji bazar Sila združil kulinariko in kulturo 35 držav