Darovali boste lahko v devetih televizijskih oddajah. Foto: SOJ RTV SLO
Darovali boste lahko v devetih televizijskih oddajah. Foto: SOJ RTV SLO

Dobrodelni teden bo potekal v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev bosta predstavljena v tedenski informativni oddaji Tednik (11. decembra ob 20.00 na TV SLO 1) in v jutranji oddaji Dobro jutro, v dobrodelnem kvizu Vem! (14. decembra ob 18.20 na TV SLO 1) in kvizu Joker (16. decembra ob 20.00 na TV SLO 1), v oddajah otroškega in mladinskega programa Krompir (16. decembra 2023 ob 9.00 na TV SLO 1) in Male sive celice (16. decembra ob 9.40 na TV SLO 1), v satirični oddaji Kaj dogaja? (16. decembra ob 21.00 na TV SLO 1) in glasbeni oddaji 33/45 (16. decembra ob 22.00 na TV SLO 2). Dobrodelni teden pa se bo končal z Nedeljskim popoldnevom (17. decembra ob 17.20 na TV SLO 1).

Zbrani znesek bo objavljen v oddajah Televizije Slovenija.

"Slovenija je že neštetokrat dokazala, da zna in zmore stopiti skupaj, ko je treba zaščiti najbolj ranljive. Vedno znova me navdušuje pripravljenost na nesebično pomoč in solidarnost. Tudi zato Televizija Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije z veseljem organizira teden dobrodelnosti Eno srce, kjer bomo zbirali sredstva za otroke, mladostnike in družine v stiski. Veliko je zgodb, ki nas pretresejo in v nas vzbudijo željo po ukrepanju, in veseli smo vsakokrat, ko lahko vsaj malo pripomoremo k temu, da so takšne zgodbe kanček lepše," je povedala direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat.

Socialno-humanitarni program ZPMS-ja Eno srce združuje sedem različnih skladov (Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem, Glasbenik sem, Polna šolska torba, Sklad dedek Mraz), s katerimi pomagajo otrokom, mladostnikom in njihovim družinam za različne namene.