Festival Lent v prilagojenih razmerah

Festival bo do prihodnje sobote postregel z različnimi koncerti, gledališkimi, plesnimi, družabnimi in športnimi dogodki ter dogodki za otroke in skrbel za pestro dogajanje v štajerski prestolnici.

Osrednji dogodek prvega dne bo nastop skupine Siddharta. Poseben dogodek za mesto pa bo prižig luči in vklop nove fontane, s čimer Mestna občina Maribor naznanja konec obnove Glavnega trga. Ta z ukinitvijo prometa postaja eden največjih in najlepših trgov, ki kliče po novih vsebinah in del lentovskih vsebin se bo odvijal tudi tam.

Festival Lent letos sicer poteka v prilagojenih razmerah, nekoliko bolj razpršeno po različnih manjših lokacijah v mestu – vse od Lenta do mestnega parka. Velikega odra in mednarodnih gostov Folkarta letos ne bo, bo pa veliko lokalnih, avtohtonih in na mesto vezanih vsebin.

Letošnji festival poteka precej drugače, kot so bili obiskovalci vajeni sicer. Foto: BoBo
Letošnji festival poteka precej drugače, kot so bili obiskovalci vajeni sicer. Foto: BoBo

Organizatorji so vse do konca poletja preigravali in tehtali, kako in ali sploh festival izpeljati. "Eden od bistvenih razlogov, da smo šli na trdo in izvedli festival, veliko lažje bi bilo ležati na morju, ampak zaradi tega, da pomagamo našim umetnikom, lokalnim in slovenskim, da pomagamo vsem tehnikom, službam, ki so odvisne od naše industrije. Marsikdo ne ve, da je to kar velika industrija in je bilo na njo mogoče malo pozabljeno," pojasnjuje direktor festivala Vladimir Rukavina.

Poleg Siddharte bodo na letošnjem festivalu med drugim nastopili še Leonart, Koala Voice, MRFY, Vlado Kreslin, Dan D, Lačni Franz in Elvis Jackson.