Eva se je na odru predstavila kar bosa. Foto: Wouter van Vliet (EBU)
Eva se je na odru predstavila kar bosa. Foto: Wouter van Vliet (EBU)
Eva Boto
Trenutno postavljajo stavnice slovensko predstavnico med prvo deseterico. Foto: Wouter van Vliet (EBU)

Poleg Slovenije so se pred približno 1.000 obiskovalci predstavili še predstavniki Albanije (Rona Nishliu), Avstrije (Trackshittaz), Azerbajdžana (Sabina Babaye va), Belgije (Iris), Bolgarije (Sofi Marinova), Finske (Pernilla), Francije (Anggun), Grčije (Eleftheria Eleftheriou), Irske (Jedward), Latvije (Anmary), Litve (Donny Montell), Madžarske (Compact Disco), Makedonije (Kaliopi), Malte (Kurt Calleja), Moldavije (Pasha Parfeny), Nizozemske (Joan Franka), Portugalske (Filipa Sousa), Romunije (Mandinga), San Marina (Valentina Monetta), Španije (Pastora Soler), Švice (Sinplus), Turčije (Can Bonomo) in Ukrajine (Gaitana).

Nizozemska prestolnica je že tradicionalno gostila največji promocijski koncert, ki so ga poimenovali Evrovision in Concert. Letos se ga je udeležilo rekordnih 24 držav, kar je predstavljalo polovico vseh nastopajočih na letošnji Evroviziji.

Sam koncert je potekal že četrtič zapored. Leta 2009 so ga organizatorji pripravili bolj ali manj za šalo, a kmalu se je spremenil v dogodek, ki privablja množice oboževalcev in predstavnikov sedme sile. Z njihovo pozornostjo pa je dogodek prišel pod okrilje EBU-ja in nizozemske nacionalne televizije Tros. Program je povezovala Ruth Jacott, ki se je ljubitelji Evrovizije lahko spomnijo iz leta 1993, ko je predstavljala svojo državo na velikem evrovizijskem odru, in nekdanji nizozemski komentator Cornald Maas.

Eva se je v domovino vrnila danes ob 15.00. Več o njenih vtisih in pripravah na veliki večer, ki se bo zgodil za njo 24. maja, pa si boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.

Evin nastop si lahko ogledate spodaj.