Fehtarji v Dallasu z Luko Dončićem. Foto: Žan Zajc, Innea Studio
Fehtarji v Dallasu z Luko Dončićem. Foto: Žan Zajc, Innea Studio

Fehtarji so marca s harmoniko na rami odleteli v Dallas, kjer so raziskovali znamenitosti Amerike, se družili, degustirali tradicionalne jedi in pripravljali material za prihajajoče projekte. Kot vrhunec potovanja pa si bodo zapomnili košarkarsko tekmo, na kateri so navijali za Dončića. "Šli smo na celotedensko izkušnjo. Vrhunec vsega skupaj pa je bil ogled tekme, Lukova VIP-loža. Dokler nismo prišli tja, sploh nismo vedeli, kaj nas čaka," so v oddaji Dobro jutro povedali člani skupine.

Košarkarski as je po tekmi vsem članom skupine podaril podpisane drese, se z njimi podružil in fotografiral. "Zelo smo počaščeni, da našo glasbo posluša tudi eden in edini Luka Dončić, res smo mu hvaležni, da nas je na tekmi v Dallasu tako lepo sprejel. Luka, res si car!"

Kako pa so se povezali z Luko: "Drug drugemu smo všečkali objave. Videli smo, da nas dejansko tudi spremlja, da smo mu všeč. Igramo tudi pesem Zetor, njegov 'hajp song', in beseda je dala besedo, beseda da povabilo, odzvali smo se in šli v Ameriko."

Fehtarji so se zgodili spontano in vse, kar se jim trenutno dogaja, je bilo nenačrtovano, zato v vsem tem še toliko bolj uživajo, so povedali. "Sploh nismo imeli namena, da bi nastalo kaj takega, kot je zdaj. Nam je bilo takrat bistveno, da smo se imeli fajn, da smo se družili in da smo nekaj skupaj ustvarili. Zdaj je pa, tako kot je ... pot se je tako prilagodila," je v oddaji Dobro jutro o priljubljenosti in uspehu spregovoril Domen Kovač.

V oddaji Dobro jutro so predstavili tudi novo pesem in videospot z naslovom Zan'ga dej (prisluhnete ji lahko spodaj). Nova pesem napoveduje tudi izid novega istoimenskega albuma, ki bo izšel 8. maja.

Fehtarji počaščeni, da jih posluša tudi Dončić

Dončić na Gojzar Tancu?
Album bodo predstavili na njihovem najpomembnejšem projektu leta, open air dogodku pod gorami, imenovanem Gojzar Tanc. "Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora. In kot že samo ime pove, je ta koncert poseben že zaradi tega, ker morajo obiskovalci priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, da dobimo pristno hribovsko vzdušje."

Tam bo morda tudi Dončić, kot so še razkrili v oddaji Dobro jutro: "Objavili smo napovednik za en špil in rekel je: 'Fantje, poleti pa pridem na vašo veselico.' To nam je obljubil tudi tam. Igra pa zdaj končnico, držimo pesti, da pridejo čim dlje, saj igrajo zelo dobro, če bodo prišli do konca, ga ne bo na Gojzar Tanc."

Fehtarji. Foto: Žan Zajc, Innea Studio
Fehtarji. Foto: Žan Zajc, Innea Studio