Razstava dinozavrov bo postavljena do šestnajstega maja, dan prej pa bodo odprli novo razstavo tropskih metuljev. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
Razstava dinozavrov bo postavljena do šestnajstega maja, dan prej pa bodo odprli novo razstavo tropskih metuljev. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

Tradicionalno razstavo tulipanov, ki jo pripravljajo že 22 let, so se letos odločili popestriti z novo znamenitostjo. V prijetnem okolju angleškega parka lahko najdemo pterodaktila, ki kraljuje v zraku, triceratopsa, ki varuje svoje mladiče, in kar 23 metrov dolgega diplodoka.

Da se obiskovalci lažje vživijo v prazgodovinsko obdobje, v katerem so živeli dinozavri, na razstavnem prostoru predvajajo posnetke oglašanja dinozavrov in prirejajo razstavo drevesnih vrst, ki so jih ti jedli.

Poleg razstave dinozavrov pozornost obiskovalcev pritegne tudi razstava orhidej v pokritem šotoru, mlajši obiskovalci pa imajo na izbiro veliko raznovrstnih igral, jahanje ponija in druženje s kozami in zajčki. V Arboretumu je na ogled tudi zanimiva akcija Zeleni izziv, v sklopu katere so razstavili stvaritve iz tekmovanja o ustvarjalnem zasajanju vrtov.

Arboretum še vedno ostaja prestolnic rož
Oaza cvetja je idilično urejen park in miren kotiček za romantične sprehode kot tudi kraj za otroško igro. Na 88 hektarjih stoji nekaj tisoč dreves, šest jezer, cveti več kot 200 tisoč enoletnic, 20 tisoč dalij, 10 tisoč lilij in še nekaj tisoč cvetočih trajnic.