Vlado Kreslin se je skupaj z Malimi bogovi ustavil sredi Kongresnega trga. V svojo družbo je povabil Neisho, Josipo Lisac, Tomija M iz Siddharte, Klemna Klemna in Nena Belana. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Vlado Kreslin se je skupaj z Malimi bogovi ustavil sredi Kongresnega trga. V svojo družbo je povabil Neisho, Josipo Lisac, Tomija M iz Siddharte, Klemna Klemna in Nena Belana. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dan mladosti
25. maj povezuje ljudi še naprej. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Obujanje spominov na čase, ki jih več ni, je sinoči združilo tudi prestolnico, in sicer ob zvokih večnega gospoda s tisto črno kitaro in njegovih posebnih gostov.
"Forever young na dan mladosti," se je zadrl Vlado Kreslin sredi Kongresnega trga, ki ga je gostil ob spominih na pijačo marsikatere mladosti - legendarnega slovenskega mleka, ki je praznoval svojo 45. obletnico. Kreslin je skupaj s svojimi Malimi bogovi obiskovalce in ostale mimoidoče peljal na sprehod po svoji bogati karieri, kjer ni manjkalo nepozabnih skladb, kot so Vrane, Lahko bi zletela, Dan neskončnih sanj, do bolj novejšega (materiala iz Drevoreda) Krasni novi svet in Poj mi pesem.
Ob klasičnem repertoarju za stare in mlade je v svoje goste povabil številne svoje znance. Po črno-belih tipkah se je ob njem sprehodila Neisha, ko je med drugim odmeval njun skupni duet To ni politični song. Legendarna hrvaška diva Josipa Lisac je s svojim globokim glasom poskrbela za še temačnejšo vzdušje pri Namesto koga roža cveti. Tomi M pa je priskočil pri umirjenejših tonih - kot jih je priredila Siddharta - Kreslinu na pomoč pri Od višine se zvrti. Prekmurski kantavtor je ob svojem boku gostil še raperja Klemna Klemna in hrvaškega popevkarja Nena Belana, ki sta skupaj zakrivila S Mure Na More Jadransko.

"Forever young* na dan mladosti," se je zadrl Vlado Kreslin sredi Kongresnega trga, ki ga je gostil ob spominih na pijačo marsikatere mladosti - legendarnega slovenskega mleka, ki je praznovalo svojo 45. obletnico.

Kreslin je skupaj s svojimi Malimi bogovi obiskovalce in mimoidoče peljal na sprehod po svoji bogati karieri, kjer ni manjkalo nepozabnih skladb, kot so Vrane, Lahko bi zletela, Dan neskončnih sanj, do novejših (tistih iz Drevoreda) Krasni novi svet in Poj mi pesem.

Ob klasičnem izboru za stare in mlade je v goste povabil številne svoje znance. Po črno-belih tipkah se je ob njem sprehodila Neisha, ko je med drugim odmeval njun skupni duet To ni politični song. Legendarna hrvaška diva Josipa Lisac je s svojim globokim glasom poskrbela za še temačnejšo vzdušje pri Namesto koga roža cveti.

Tomi M pa je priskočil pri umirjenih tonih - kot jih je priredila Siddharta - Kreslinu na pomoč pri Od višine se zvrti. Prekmurski kantavtor je gostil še raperja Klemna Klemna in hrvaškega popevkarja Nena Belana, s katerim je zapel S Mure Na More Jadransko.

Večer spominov za ene, večer praznovanja za druge in le priložnost za druženje ob Kreslinovi glasbi na prostem za tretje je tako prestolnico pustil zasanjano ob še enem 25. maju - dnevu, ki je za mnoge še vedno nabit z nostalgijo in čustvi.

Nekaj utrinkov pa smo zbrali v spodnji galeriji.

*forever young = večno mlad