Z leve proti desni: bobnar Jože Habula, basist Alen Steržaj, kitarista Daniel Gregorič in Zoran Čalić ter pevec Grega Skočir. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Z leve proti desni: bobnar Jože Habula, basist Alen Steržaj, kitarista Daniel Gregorič in Zoran Čalić ter pevec Grega Skočir. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.

Od nastopa na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani do polne Hale Tivoli in Križank. Grega Skočir, Alen Steržaj, Daniel Gregorič, Jože Habula in Zoran Čalić pravijo, da si nikoli niso predstavljali, da bo skupina tako uspešna in da bo prišla tako daleč.

Po prvem koncertu so si želeli le nastopiti na Gimnaziji Poljane, ki je slovela po lepih dekletih. Po posneti prvi plošči so si želeli, da bi zaslužili toliko, da jim ne bi bilo več treba nositi opreme. Vse drugo so bile le sanje ... Vendar jim je uspelo.

Posneli so sedem studijskih albumov in naredili nekaj uspešnic (Nisem več s tabo, Črn tulipan, Garbage, Rola se …) ki jih že desetletje prepevajo mlajši in starejši. Leta 1999 se je Big Foot Mama s svojo balado Led s severa zavihtela na vrh slovenske rock scene in istega leta jim je kot prvim slovenskim rokerjem uspelo napolniti ljubljanske Križanke. Leto pozneje pa so ob 10. obletnici napolnili še halo Tivoli.

Letos so se odločili za drugačno praznovanje. Namesto velikega koncerta so postregli z novo skladbo Pot iz trnja, 24. novembra pa se v Kinu Šiška obeta še premiera celovečernega dokumentarnega filma Tist' dan v tednu.

S filmom želi skupina oboževalcem pokazati nekaj več sebe, jim ponuditi pogled v dogajanje, ki ga do zdaj niso mogli spremljati. Priprave na koncerte, vaje, snemanja in tudi zaodrje. V filmu je tudi nekaj cenzure, je povedal Danijel, saj mora nekaj ostati tudi zanje ... Tist' dan v tednu si bo mogoče po premieri ogledati še v nekaterih kinematografih.

Fantje se ne nameravajo umiriti in še vedno uživajo v tem, kar delajo. V prihodnosti ne računajo več na tujino, saj mislijo, da bi se za to morali odločiti že prej. Želijo si le ustvarjati dobro in kakovostno glasbo, kar jih tudi združuje.

Več o tem, kaj so ob obletnici povedali člani BFM, si lahko ogledate v spodnjih videih, priložen pa je tudi reklamni film za film Tist' dan v tednu.