David Guetta je obiskovalce zabaval tri ure. Proti koncu nastopa se je predstavil tudi z nekoliko drugačno glasbo. Foto: Žiga Intihar
David Guetta je obiskovalce zabaval tri ure. Proti koncu nastopa se je predstavil tudi z nekoliko drugačno glasbo. Foto: Žiga Intihar
David Guetta
Množica je plesala ob zvokih nekaterih novih in starejših uspešnic francoskega didžeja. Foto: Žiga Intihar

Na največjem slovenskem dvoranskem plesno-elektronskem dogodku in hkrati prvem takem dogodku v novi športni in koncertni dvorani je množica plesala ob zvokih nekaterih novih ter starejših uspešnic francoskega didžeja. Med drugim so slišali Sexy Bitch, Memories in Who's That Chick.

Morda so nekateri, ki dobitnika grammyjev poznajo predvsem z glasbenih televizij, pričakovali nekoliko drugačen koncert z radijskimi različicami njegovih remiksov. Guetta pa je ponudil nekoliko prirejene pesmi, ki so se razvlekle v dolge remikse, kar je oboževalcem omogočilo vpogled v neko drugo razsežnost njegovega glasbenega ustvarjanja - vrtenje glasbe v živo. Proti koncu nastopa se je predal improvizaciji in zavrtel nekaj nepoznanih ter drugačnih ritmov.

To je bil prvi nastop Guette v Sloveniji po novembru 2008, ko so pred nabito Ambasado Gavioli v Izoli številni obstali pred vhodom, zato organizatorji niti niso bili presenečeni, da je bila dvorana kljub nekoliko višji ceni vstopnic skoraj popolnoma razprodana. Tokrat je obiskovalce nagovoril s pozdravom Hello Slovenia! (Pozdravljena, Slovenija!), na zaslonu za njim pa sta se večkrat izpisala napisa 'Kje so roke' in 'Slovenia rocks'.

Ogrevala in končala slovenska didžeja
Pred nastopom ta trenutek največjega zvezdnika na 'housesceni' sta zbrane ogrevala Glenn Morrison, osebni varovanec Armina van Buurena, in slovenski staroborec Eddie F, ki se je po nekaj bolj umirjenih letih vrnil na glasbeno prizorišče tudi kot producent. Da se zabava ni prehitro končala, pa je po več kot dvoinpolurnem nastopu gosta večera poskrbel še en slovenski didžej Angel Anx, ki deluje tudi kot član britanske ekipe Toolroom.

Včeraj pa ni šlo zgolj za glasbeni dogodek, saj so organizatorji poskrbeli tudi za svetlobni in animacijski program. Kryoman Robot Invasion, atraktivni lasersko-kriogensko-digitalno-pirotehnični performans iz ibiških superklubov Amnesia, Pacha in Space, se je preselil v ljubljansko dvorano, k plesu pa so spodbujali tudi osvetljeni plesalci na odru.

Največji elektronski dogodek leta pri nas ni potekal brez pripomb obiskovalcev. Številnim se je zdelo nenavadno, da organizatorji niso poskrbeli za garderobo. Vendar, kot pravijo sami, se za to niso odločili, saj niso mogli zagotoviti kakovostne in varne izvedbe v zadostni količini za normalno ceno.

Dobro pa je bilo poskrbljeno za toaletne prostore, prostore za kadilce in dodatno ponudbo, saj so polnoletni obiskovalci, ki so želeli kupovati alkoholne pijače, že ob vhodu dobili dodatno zapestnico, ki jim je to omogočala. Na prizorišče so sicer lahko prišli vsi, ki so dopolnili 16 let ali več, vendar zaradi sistema z zapestnicami ni bilo večjih zapletov pri prodaji alkoholnih pijač. Nekaj neprijetnosti so imeli le tisti, ki s seboj niso imeli dovolj gotovine, saj je bila ta edino plačilno sredstvo. Ves čas je bila na prizorišču tudi ekipa DrogArta.

Nekoliko se je zapletlo tudi ob koncu prireditve, saj je velik naval ljudi povzročil pomanjkanje taksijev, zato so se nekateri odločili kar za sprehod po zasneženih ulicah.

Pija Svetec, Foto: Žiga Intihar

*Slovenija je zakon