Glavni štirje nagrajenci so postali (od leve proti desni) - Rudi Rauch, Marjan Marinšek, Jože Papež in Julka Dekleva. Prav vsi so prepričani, da lahko na svoj način pomaga prav vsak - ni pomembno kako, samo da pomaga. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Glavni štirje nagrajenci so postali (od leve proti desni) - Rudi Rauch, Marjan Marinšek, Jože Papež in Julka Dekleva. Prav vsi so prepričani, da lahko na svoj način pomaga prav vsak - ni pomembno kako, samo da pomaga. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Alenka Godec
Alenka Godec, ki je zapela tri pesmi, je razočarana nad tistimi, ki mislijo, da glasbeniki na tovrstne prireditve hodijo predvsem zaradi lastne promocije. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Alenka in Jože o dobrodelnosti

V ljubljanski Narodni galeriji je tako potekala podelitev nagrad vsem tistim, ki so se na kakršen koli način izkazali s svojo dobrodelnostjo in človekoljubnostjo.

S prireditvijo so zaznamovali konec letošnje akcije Ljudje odprtih rok, ki jo s podporo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeva šestnajstič zapored prireja revija Naša žena.

Najbolj so se izkazali štirje
Svečane razglasitve priznanj in podelitve zlatih listin so bili deležni vsi tisti, ki so se letos izkazali s svojimi plemenitimi, dobrimi in človekoljubnimi dejanji. Letos je prišlo v redakcijo več kot 50 predlogov, v finale pa se je uvrstilo 26 posameznic, posameznikov in skupin. Po izboru 10-članske komisije, v kateri so med drugim sedeli radijec Jure Sešek, Slovenka leta 2005 sicer pa anestezistka Mojca Senčar in pesnik ter predstavnik Unicefa Tone Pavček, je darovalec leta 2009 postal Jože Papež, darovalka Julka Dekleva, svečana listina za izjemno osebnost leta pa je šla v roke Marjanu Marinšku. Po izboru bralk in bralcev smo dobili tudi dobrega človeka leta 2009 - to je postal Rudi Rauch.

Priznanje tudi za Mirka Tuša
Priznanja, ki sta jih podeljevala državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak in glavna urednica Naše žene Marta Krpič, so podelili tudi nekaterim znanim slovenskim osebnostim, kot so zagovornica pravic otrok in živali, igralka Alenka Tetičkovič, svetovno znani fotoreporter Arne Hodalič, ki že vrsto let sodeluje z Mednarodnim skladom za razminiranje in pomoč žrtvam min, znani belokranjski dobrotnik in dobrovoljnež Toni Gašparič, priznani menedžer Boris Dular in najbogatejši Slovenec Mirko Tuš, ki si je priznanje - v njegovem imenu ga je prevzela predstavnica za stike z javnostmi pri Tušu - prislužil s svojim dobrodelnim skladom, iz katerega denar namenjajo predvsem za otroke in mladino. Med skupinami dobrotnikov ne gre prezreti prostovoljk onkološkega inštituta, ki na različne načine pomagajo bolnim v tej ustanovi.

Slovesnost, ki jo je s svojim glasbenim nastopom popestrila Alenka Godec, je s svojim žametnim glasom vodila Ida Baš.

V priloženem videoposnetku si boste lahko kmalu ogledali, kaj sta nam o dobrodelnosti povedala Alenka Godec in darovalec leta 2009 Jože Papež.

Alenka in Jože o dobrodelnosti