Pevka September je bila zvezda večera. Foto: Andrej Trček
Pevka September je bila zvezda večera. Foto: Andrej Trček
Tokrat je norelo parkirišče

Organizatorjem je na oder uspelo pripeljati res pestro paleto domačih in tujih glasbenikov, ki so mlade obiskovalce, željne petja in plesa, odlično zabavali. Poskakovali so pod odrom, roke so bile visoko v zraku, izvrstna zabava za mlade in mlade po srcu. Uradni program je trajal do enih zjutraj, na odru pa so se zvrstili: zvezdnica September, Alya, Vlado Kreslin, Peter Grašo in številni drugi izvajalci.

A kaj, ko dogajanje na odru precejšnjega števila mladih ni niti približno zanimalo. Za njih je bilo pomembneje, kaj se dogaja na zunanji strani ograjenega prireditvenega prostora. Skupine najstnikov so namreč že v zgodnjih večernih urah začele oblegati bližnji hipermarket in kupovati litre in litre alkoholnih pijač. Nekaj ur pozneje je bil rezultat popoldanskih nakupov dobro viden: skupinice 13-, 14-, 15- in 16-letnikov, ki so sedele ob cesti okoli praznih pločevink in steklenic. Spet drugi so kar ležali na mokrem asfaltu. Tretji so vsebino želodca pridno praznili na tla in veliko parkirišče pred ljubljanskim Kolosejem ovili v kiselkast oblak vonja po bruhanju, ki se je mešal z vonjem po marihuani. No, vsaj za cigarete jim ni bilo treba skrbeti, saj je stojnica s tobačnimi izdelki stala kar sredi prireditvenega prostora!

Je bilo včasih res drugače?
Množične zabave mladih v Sloveniji že dolgo spremlja alkohol, a prizor na parkirišču je presenetil mnoge, tudi le nekaj let starejše obiskovalce. Spomnili so se namreč ene od najbolj priljubljenih zabav za mlade v njihovih najstniških časih. Božičnega Dee Jay Timea pred desetletjem, ko je večtisočglavo množico mladine še gostila Hala Tivoli. "Tudi tam smo pili, a takšnega množičnega ležanja v lastnem bruhanju takrat vseeno ni bilo," so zmajevali z glavami.

V priloženem videoposnetku in slikovni galeriji si lahko ogledate tudi svetlejšo plat večernega dogajanja - razposajeni izvajalci na odru in plešoči obiskovalci pod njim, dobro vzdušje v VIP-šotoru ter skupine mladih, željne dobre zabave.

Tokrat je norelo parkirišče