Ljubljančani so se ves dan veselo vrteli in prepevali, nazdravljali in se smejali. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljančani so se ves dan veselo vrteli in prepevali, nazdravljali in se smejali. Foto: MMC RTV SLO
Martinovanje v Ljubljani

Na prireditvi, ki zaznamuje martinovanje, ko se mošt spremeni v vino, so ljubitelji dobre kapljice poskušali različna mlada vina in kulinariko na več kot 80 stojnicah. Stojnice, ki so bile razporejene ob bregovih Ljubljanice, po ulicah, trgih in mostovih Stare Ljubljane (na Mestnem in Ribjem trgu, na Čevljarskem mostu ter vzdolž Stritarjeve ulice), so tako gostile vinarje in ponudnike kulinaričnih dobrot, za dobro voljo pa so skrbeli godci, pevci, plesalci in folklorne skupine.

Letos se je predstavilo okrog 75 vinarjev iz celotne Slovenije, kar je manj kot lani, ko jih je bilo 120. "Razlog za to so lokalna oz. domača martinovanja, pa tudi kriza malce vpliva na osip vinarjev," je za STA dejal Rado Stojanovič, ki je bil kot organizator sicer zelo zadovoljen s prireditvijo, ki vsako leto privabi tudi do 7.000 ljudi.

Prireditev je obiskal tudi MMC, zato si v spodnji galeriji lahko ogledate nekaj popoldanskih utrinkov iz Ljubljane, v videoposnetku na desni pa si lahko ogledate tudi reportažo našega TV Dnevnika!

Martinovanje v Ljubljani