Jonas se je v tokratni oddaji Misija Evrovizija oblekel v svojo 'narodno nošo' - udobno trenirko. Foto: Žiga Culiberg
Jonas se je v tokratni oddaji Misija Evrovizija oblekel v svojo 'narodno nošo' - udobno trenirko. Foto: Žiga Culiberg
Jonas Žnidaršič, Misija Evrovizija
Jonasa smo drugače vajeni gledati v uniformah. Foto: Žiga Culiberg
Zakaj je Jonas zamenjal uniformo za trenirko?

je svojo "stilsko preobrazbo" v Misiji Evrovizija za MMC komentiral sodnik Jonas Žnidaršič.
Najstarejšega iz sodniške četverice smo bili vajeni vsako nedeljo gledati v "resnih" uniformah, toda to nedeljo, ko se je od tekmovanja za vozovnico v Azerbajdžan poslovila Flora Ema Lotrič, je bilo drugače. Kot je dejal Jonas, naj bi se sodniki dogovorili, da bodo v oddajo prišli oblečeni v svojih narodnih nošah: "Tina v dolenjski, Darja v štajerski in Raay v gorenjski iz vsega skupaj ..." je pojasnil Jonas in dodal: "Zdaj se mi pa režijo, jaz sem edini, ki sem prišel v noši. Imam tudi avbico."

Pogovor z Jonasom si lahko v celoti pogledate v videu desno spodaj.

Jonas je trenirko privlekel iz svoje omare prav na dan, ko se je na spletni strani stranke SDS pojavil zapis Tomaža Majerja, v katerem ugotavlja, da naj bi k zmagi Zorana Jankovića na nedavnih volitvah v državni zbor pripomogli tudi "volivci v trenirkah".

O svoji trenirki je za MMC spregovoril le s presežki: "To je trenirka, ki sem jo dobil kot sodelujoči na svetovnem prvenstvu v pokru leta 2006. Je zelo atraktivna. Še posebej na televizijskih kamerah je dobro videti, ker je tako bela, snežno bela. Daš notri belilec in še mehčalec z modrimi zrnci, da prav belo žari na kamerah."

Prvi med sodniki
Že deset oddaj se igralec, televizijski voditelj in – kot pravi sam – ljubitelj digitalne tehnologije preizkuša v vlogi sodnika. Številne gledalke in gledalce je prepričal s svojimi svojevrstnimi obraznimi mimikami in komentarji. A v družbi Raaya, Darje Švajger in Tine Marinšek se poraja vprašanje, kdo med njimi ima glavno besedo.
"Jaz! Saj to se ve. Vsak od sodnikov vam bo povedal isto, ampak oni si to samo mislijo. Oni si samo mislijo, da imajo glavno besedo. Jaz odločam o vsem. Psihološko. Z vsemi sredstvi. Tudi listke znam zamenjati. Iz enke znam narediti štirico," je bil brez dlake na jeziku Jonas.

Zakaj je Jonas zamenjal uniformo za trenirko?