Kongresni trg s čudovito kuliso Ljubljanskega gradu bo do 22. septembra navijaško središče. Foto: MMC RTV SLO
Kongresni trg s čudovito kuliso Ljubljanskega gradu bo do 22. septembra navijaško središče. Foto: MMC RTV SLO

Okrog sedme ure zvečer na osrednjem ljubljanskem trgu in v bližnjem parku sicer še ni bilo opaziti pretirane gneče, je pa v središču prestolnice čutiti, da se v mestu nekaj dogaja. Ulice so polne naključnih sprehajalcev, kar je na sosednjem Prešernovem trgu odlično unovčil ulični umetnik in pritegnil veliko radovednežev.

Nekateri so se na travi z razgledom na veliki ekran in ljubljanske znamenitosti (univerzo, filharmonijo, grad ...) že udobno namestili, opremljeni z okrepčili. Tudi za tiste, ki bodo v tem smislu nepripravljeni, bo na "Kongrescu" poskrbljeno. Seveda brez vonja po pečenem mesu, tako kot na vsaki večji prireditvi (prav, ne bomo zapisali veselici) v Sloveniji, tudi tokrat ne bo šlo - polovico kranjske klobase (čevapčičev, za čuda, nismo opazili na ceniku) si lahko privoščite za štiri evre. Če ne spadate med mesojedce, pa vam morda zadiši pečena koruza.

Skratka - ob 21.00 se je začelo zares, Slovenija se je pomerila s Češko, po tekmi (in, kot so nam že pred tekmo zatrdili najbolj zagreti navijači, gotovi zmagi) pa je množico zabavala priljubljena novomeška rockzasedba Dan D.