Lara Kalanj je mis Slovenije 2018. Foto: Organizator Miss Slovenije
Lara Kalanj je mis Slovenije 2018. Foto: Organizator Miss Slovenije

V Delavskem domu v Trbovljah so okronali novo mis Slovenije, Maja Zupan je lepotno krono, ki jo krasi zasavski premog, predala Kalanjevi. Za njo sta se zvrstili prva spremljevalka Mojca Kranjec in druga spremljevalka Marija Seničar.

Poleg trojice najlepših so si superfinale priborile še Pia Šoško, Corrina Mijatović, Melisa Hrapić Cvetko in Suzana Knezar. V superfinalu so dekleta morala odgovarjati na vprašanja članov žirije, najbolj pa jih je z lepoto in odgovori prepričala Kalanjeva.

V finalu so nastopile še: Katalina Simonič, Lara Karneža, Hana Čolić, Charnée Bijön Bonno, Ksenija Kržan, Lara Drinovec, Vanessa Goropevšek in Nika Benotič.

Tekmovalke so se žiriji in občinstvu predstavile v več izhodih, ni manjkal niti izhod v kopalkah, dekleta so predstavila najnovejše kreacije priznane slovenske znamke, Nancy Beachwear, za katero stoji oblikovalka Nancy Aljančič. Za konec so se sprehodile v večernih toaletah.

Večer, ki ga je povezovala nekdanja balerina Jerneja P. Zhembrovskyy, so popestrili tudi nastopi slovenskih glasbenih skupin, tudi pri izhodih pa so iz zvočnikov donele slovenske zimzelene pesmi.

Mis sveta (Miss World) je najstarejše mednarodno licenčno lepotno tekmovanje in spada v sam vrh svetovnih lepotnih izborov. Poleg več kot sto predstavnic z vsega sveta se bo tekmovanja na Kitajskem udeležila tudi nosilka naziva mis Slovenije.

Spodaj si lahko pogledate fotografije s finalnega izbora.