Presenetili so jih z ognjemetom. Foto: Jože Zidar
Presenetili so jih z ognjemetom. Foto: Jože Zidar
Sprejem ansambla Roka Žlindre in Kalamarov
Domačinke so zmagovalcem spekle torto. Foto: Jože Zidar

Sodražica velja za neke vrste "valilnico" glasbenih imen. Med drugim od tam prihajajo Franc Mihelič, Botri, Pop Design, njihov Tamburaški orkester ... V zadnjih dneh pa so njihovi najglasnejši "zastopniki" ansambel Roka Žlindre, ki so po lanski zmagi na festivalu Polka in valček na letošnji Emi s harmoniko in rockovskim dodatkom Kalamarov prepričali največ poslušalcev in gledalcev.

Ker polovica zasedbe prihaja iz občine Sodražice, polovica pa iz občine Ribnica, sta župana Blaž Milavec in Jože Levstek združila moči in skupaj pripravila poseben sprejem za zmagovalce najbolj gledanega glasbenega festivala v Sloveniji.

Poskrbeli so tudi za posebno presenečenje
Za nepozaben večer so poskrbeli številni glasbeni gostje (Ribniški pihalni orkester, ansambla Zdomarji in Ribniški pušeljc, zasedba Jur Jandar ...), domače mažoretke, ogromna torta, ki so jo spekle domačinke, šampanjec in seveda ogromno obiskovalcev.

Organizatorji (za logistiko je poskrbelo domače turistično društvo, večerni dogodek pa je povezoval Marko Modrej) pa so poskrbeli tudi za posebno presenečenje. Na oder so namreč prišli veliki Rokovi vzorniki , ansambel Franca Miheliča. "Po nedeljskem večeru in zmagi na Emi je to moj drugi največji trenutek v karieri, čestitka Franca Miheliča," je dejal vidno ganjeni Rok Žlindra.

"Krivec" za uspeh zmagovalne skladbe Narodnozabavni rock Leon Oblak pa je na odru dejal: "Beležimo vse tiste, ki na raznih forumih pišejo o tej skladbi najslabše in konec maja bomo po Oslu vsem poslali kočno sliko letošnjega Evrosonga, ki bo presenetljiva, s Slovenijo v glavni vlogi!"