Ganljiv poljub ob prihodu - Marika Savšek in fant Jernej Jevnišek. Foto: F.A.M.
Ganljiv poljub ob prihodu - Marika Savšek in fant Jernej Jevnišek. Foto: F.A.M.

Prijetno presenečenje so ji pripravili glasbeniki Tamburaškega orkestra Šmartno, v katerem že 17 let igra tudi Marika, in člani Akademske folklorne skupine France Marolt. Marika je tudi članica te skupine, zato se je ob prihodu z njimi z veseljem zavrtela.

Na letališču so misico poleg ponosnih staršev pričakali tudi brata Andrej in Janez ter sestra Ana, za poljub in objem pa je poskrbel Marikin fant Jernej Jevnišek. Čestitale so ji tudi nekdanje misice, med njimi Mirela Korać, mis Universe Slovenije 2009, manjkal pa ni niti župan občine Šmartno pri Litiji, Milan Izlakar. Marikini prijatelji ji danes pripravljajo tudi poseben sprejem v domačem kraju.

Ob prihodu je mis Universe Slovenije povedala: "Verjamem, da mi je uspelo kar najbolje predstaviti Slovenijo in pustiti res dober vtis. Zadovoljna sem tudi sama in zame je to že zmaga," in dodala: "Za mano je res enkratna izkušnja in neverjetno doživetje, o katerem sem prej lahko le sanjala. Zato sem izredno hvaležna vsem, ki so me podpirali, spodbujali in držali pesti zame."

V ožji izbor v Las Vegasu se Marika sicer ni uvrstila, je pa Slovenijo dobro zastopala, saj je bila deležna velike pozornosti tako s strani medijev in organizatorjev kot tudi obiskovalcev. Za prepoznavnost Slovenije v svetu je poskrbela tudi na dražbi nacionalnih daril, na kateri je našo državo predstavila z vaško situlo, ki so jo posebej za to priložnost naredili mojstri iz Steklarne Rogaška. Izkupiček dražbe je šel v dobrodelne namene.

Svetovni izbor Miss Universe 2010 se je s svečano finalno prireditvijo zaključil 23. avgusta v Las Vegasu. Med lepoticami iz 83 držav je žirija za najlepšo izbrala mis Universe Mehike, Jimeno Navarrete, prva spremljevalka je postala Yendi Phillipps, mis Universe Jamajke, druga spremljevalka pa mis Universe Avstralije, Jesinta Campbell.