Nika je pozirala v čudovitem okolju hrvaške Istre. Foto: Lisca
Nika je pozirala v čudovitem okolju hrvaške Istre. Foto: Lisca
Kako je potekalo snemanje?

Temnolasa in dolgonoga bikica je namreč postala novi obraz perila in kopalk modnega podjetja Lisca, njene fotografije pa je že mogoče najti v pomladansko-poletnem katalogu. Z manekenstvom se je začela ukvarjati že pri 15 letih, v modnih metropolah sveta pa je delala za znana oblikovalska imena, kot so Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi in Givenchy.

Ženstvena in odločna hkrati
Barbara Pungerčič
iz Lisce je odločitev, zakaj prav Nika, za MMC utemeljila z besedami: "V njej smo prepoznali tisto ženstvenost, samozavest in energijo, ki jo nekako izžareva tudi filozofija naše blagovne znamke. Nika je na eni strani mila, ženstvena, nežna, hkrati pa tudi izredno samozavestna, odločna, z jasno željo, kaj želi doseči. Tokrat smo se odločili, da Lisca dobi slovensko ambasadorko, seveda pa je bilo odločilno tudi to, da se je Nika prepoznala kot novi obraz Lisce in to nalogo z veseljem sprejela." Dodala je, da bodo z njo sodelovali tudi pri jesenski kolekciji.

LISCINE MODNE SMERNICE KOPALK
Pogled na plaže v letu 2011 bo živahen in barvit, spogledoval se bo z nostalgijo po 50. Za najbolj drzne modne navdušenke poletje ne bo minilo brez nedrčkov bando ali balkonet in visokih hlačk, ki bodo skrivale trebušček vse tja do popka, modeli pa bodo še poudarjali zapeljive linije ženskega telesa. Obvezni ostajajo tudi triangel nedrčki in hlačke, ki se zavezujejo ob strani in tako omogočajo poljubno prilagajanje stranske višine pasu. Seveda brez dodatkov ne gre – kaftani, pareji, japonke in torbe za plažo se barvno ujemajo s kopalkami. In barve? Kraljujejo zelena, modra, rožnata in oranžna – samostojno ali v najrazličnejših kombinacijah. Črtam, pikam, barvnim prelivom in vplivu Afrike pa se pridružujejo abstraktne poslikave rož.

A brez skrbi, vsi tisti, ki ste oboževalci druge vrhunske slovenske manekenke, Natalije Osolnik. Tudi ona ostaja del Liscine ekipe, ki se ji je pridružila že pred tremi leti, ko je postala zaščitni znak linije Cheek, ki je bolj barvita, igriva in dinamična.

Temnolasa Nika in svetlolasa Tina
Serijo oglasov za novo kolekcijo kopalk so sicer snemali v Istri, natančneje v Mošćenički Dragi, privlačna svetlolaska ob Niki pa je hrvaška manekenka Tina Katanić, ki je pri naših sosedih dobro znana in se lahko pohvali tudi z naslovom Kraljica Hrvaške 2006, na svetovnem izboru za Kraljico sveta 2006 pa je dobila lento 2. spremljevalke.

Pungerčičeva je dodala, da se podjetje trudi čim več sodelovati s slovenskimi manekenkami, tako v katalogih kot na modnih revijah, pogosto pa sodelujejo tudi s hrvaškimi modeli, ki so na Hrvaškem bolj prepoznavni, saj je veliko aktivnosti Lisce usmerjenih na hrvaški trg.

Za nekatere kampanje v preteklosti pa je Lisca sodelovala tudi z manekenkami iz tujine (Slovakinja Petra Zavadova, Španka Raquel Balencia, temnopolta Marysthelle Garcia iz Dominikanske republike). Merilo za vsa dekleta, ki želijo zbuditi njihovo pozornost, je predvsem zelo ženstvena postava.

Oglejte si nekaj fotografij Nike Globokar, Tine Katanić in Natalije Osolnik v oblačilih iz pomladno-poletne kolekcije Lisce. Foto: Lisca.

Kako je potekalo snemanje?