Brezplačni glasbeni program na Kongresnem trgu bo trajal vse do 2. januarja. Foto: BoBo
Brezplačni glasbeni program na Kongresnem trgu bo trajal vse do 2. januarja. Foto: BoBo

Dela prost dan je v središče Ljubljane privabil številne obiskovalce, ki so krmarili med stojnicami in - če tega že niso storili prej - opazovali praznično razsvetlitev. Znova so bile zelo dobro obiskane stojnice s kuhanim vinom, medtem ko so številne premamili slaščice, lectovi izdelki, vroča čokolada, medenjaki, svečke in različni izdelki iz lesa.

Na oder Kongresnega trga je sinoči stopila glasbenica, ki je prav letos praznovala 10. obletnico kariere. Neisha se je sprehodila po svojem dolgoletnem repertoarju, kjer ni manjkalo uspešnic, kot so Planet za zadet, Malo tu malo tam, Maš še kje čas, Muza tvojga bluza ... Večer močnih ženskih glasov pa se je nadaljeval z nekdanjo hrvaško predstavnico na Evroviziji, ki jo slovenski oboževalci bolj kot po pesmi Nebo iz Bakuja, poznajo po skladbah, kot so Takvi kao ti, Moje oči pune ljubavi, Čarobno jutro ... In številne druge balade so odzvenele tudi sinoči.

Glasbeni program se nadaljuje že nocoj, ko bosta nastopila Janez Bončina - Benč in Željko Bebek, 28. december je Kongresni trg rezerviran za ljubitelje narodno-zabavne glasbe, saj se vračajo Modrijani, pred njimi pa bodo nastopili še Veseli svatje. Naslednji dan bodo oder zavzeli Begini in Ivan Zak, dan pred silvestrovim pa bosta na oder stopila Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Nina Pušlar.

Na najdaljšo noč v letu prihajajo Muff, Tabu in Učiteljice. Prvi dan v novem letu prihajajo na oder Sam's Fever in San Di Ego, drugi pa Željko Joksimović.

Nekaj utrinkov dogajanja na Kongresnem trgu si lahko pogledate spodaj.