Kot bi moral vsak Slovenec enkrat splezati na Triglav, bi moral vsaj enkrat vsak na svoji koži občutiti tudi vzdušje v Planici. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Kot bi moral vsak Slovenec enkrat splezati na Triglav, bi moral vsaj enkrat vsak na svoji koži občutiti tudi vzdušje v Planici. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Alya
Alya je morala biti tokrat zapeta do vratu. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Odlično razpoloženje v Planici

Letos so obiskovalci - že v četrtek in petek se jih je zbralo več tisoč, danes pa kar 26.000 - videli tudi uspeh slovenskih orlov. Med navijači s transparenti, z ragljami ali nenavadnimi opravami je bilo pod Poncami poleg domačinov tokrat opaziti zelo veliko Norvežanov, nekateri tekmovalci, kot na primer Johan Remen Evensen, so imeli za podporo kar svoj "fan club". Tradicionalno v planiškem izteku vihra tudi veliko belo-rdečih poljskih zastav, ki so bile danes zaradi presenetljivega ekipnega uspeha Poljakov dvignjene še posebej visoko.

Kdor kaj pomeni, pride v Planico
Planiški dnevi so štiridnevni dogodek, kjer preprosto morate biti. Med znanimi obrazi, ki so se sicer večinoma "skrivali" v VIP-prostorih, so televizijske kamere pokazale tudi ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča in njegovo kolegico, ministrico za obrambo Ljubico Jelušič.

Po tekmah sledi zabava
Po zgledu prirediteljev tekem v Kranjski Gori je poskrbljeno tudi za popoldansko zabavo. V četrtek, ko je bila Planica "rezervirana" za otroke, to pa je bil tudi brezalkoholni dan, je obiskovalce zabavala Alya. V petek bi morali ob planiški velikanki nastopiti idrijski Kingstoni, pa niso - kot so dejali, se je "pevec izgubil med množico". A skupina se bo z zabavo oddolžila v nedeljo. Danes pa je Kranjska Gora sprva odmevala v ritmih ansambla Zahod band, zvečer pa je množica prepevala še ob uspešnicah Petra Lovšina.

Alkohol ni tekel v potokih
Ker je vnos alkoholnih pijač na prireditveni prostor omejen, množice tistih, ki so pregloboko pogledali v kozarec in športno prireditev zamenjali za pijančevanje, letos ni. Obiskovalci pa so se pritoževali zaradi zasoljenih cen hrane, saj je za pleskavico treba odšteti kar sedem evrov. Zato se je največ ljudi zadovoljilo kar s hot dogom, ki stane pol manj.

A. P./T. G.

Odlično razpoloženje v Planici