Po Stari Ljubljani so se sprehajale
Po Stari Ljubljani so se sprehajale "kondomčice", okrašene z rdečimi pentljami. Foto: MMC RTV SLO

V Stari Ljubljani so postavili oder, na katerem so se zvrstile skupine Sons, Aperion, Billysi, Zablujena generacija in Murat & Jose band. Ob Robbovem vodnjaku je stal tudi veliki zaslon, ki je mimoidoče na Tromostovju opozarjal, da se na Mestnem trgu nekaj dogaja. Koncert se je sicer začel ob 18.00, a sprva se je pod odrom ustavilo le nekaj mimoidočih, nato pa se je prireditveni prostor le začel polniti.

Številni obiskovalci so nosili pripete male rdeče pentlje, ti simboli ozaveščanja pa so bili polepljeni tudi po izložbah in vhodih po Stari Ljubljani. Med množico so se sprehajala tudi v kondome preoblečena dekleta - "kondomčice", kot jih je poimenovala povezovalka prireditve Tina Gorenjak. Letošnja prireditev, že enajsta zapored, ki jo je organiziralo Društvo študentov medicine Slovenije, je potekala pod novim sloganom: Prenašaj sporočilo, ne virusa.

Izobraževanje mimoidočih o virusu HIV in bolezni AIDS je ves dan potekalo tudi na stojnicah v središču mesta, v spodnji galeriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov večernega dogajanja.