Srečno novo leto! Foto: Jani Ugrin
Srečno novo leto! Foto: Jani Ugrin
Namesto toče naj z neba padajo cekini ...
Pričakovanja
Kako voščiti? Dvakrat, ne trikrat!

Najštevilčnejše je bilo praznovanje v prestolnici, kjer so se silvestrovanja s koncerti začela ob 21. uri.

Na Pogačarjevem trgu se zbrani zabavajo ob zvokih narodno-zabavne glasbe, na Trgu francoske revolucije so se zbrali ljubitelji rockovske glasbe (nastopajoči: Demolition group in Zaria), osrednje praznovanje pa je na Kongresnem trgu (nastopajoči: Samuel Lucas, Tanja Žagar in Čuki). Veselo je tudi na Mestnem trgu (nastopajoči: Alenka Godec in Nuša Derenda). Ob polnoči je ognjemet razsvetlil Ljubljanski grad. Z Ljubljančani letos praznuje tudi rekordno število turistov, teh je letos še več kot lani.

Najstarejše silvestrovanje na prostem v Sloveniji se je ob 22. uri začelo na Trgu Leona Štuklja. V drugem največjem slovenskem mestu se je zbralo več tisoč ljudi, ki se zabavajo ob živi glasbi skupin Happy Old McWeasel, Alje in Karneval banda.

Tudi po drugih slovenskih mestih je bilo veselo - v Celju so zbrane zabavali ansambel Gadi, Manca Špik in Vagabundi, v Novem mestu je pol ure pred polnočjo na oder stopil Pero Lovšin s svojo skupino, v Slovenj Gradcu zbrane zabavajo Manouche ter 6 Pack Čukur & The Hangover Project, v Kranju so nastopili Helena Blagne in ansambel Saše Avsenika, v Novi Gorici so vzdušje dvigovali člani ansambla Modrijani ...


Kje ste novo leto pričakali vi? Kaj ste svojim bližnjim izrekli ob vstopu v novo leto? Igralka Polona Juh in "junaki" Slovenske kronike so povedali nekaj želja, tem pa lahko prisluhnete v priloženih videih. Ker pa boste novoletne želje izrekali še nekaj časa, si lahko ob strani pogledate, kako "pravilno" voščiti svojim najdražjim.

Namesto toče naj z neba padajo cekini ...
Pričakovanja
Kako voščiti? Dvakrat, ne trikrat!