Kmalu bo znana naslednica Mateje Kociper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kmalu bo znana naslednica Mateje Kociper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ana Kondič, Alena Musič, Lana Potočnik, Sandra Zulić, Envera Bečirović, Katarina Brenčič, Maja Taradi, Danaja Plohl, Tamara Vidmar, Katja Hotko, Iris Prošić in Urška Grčar so letošnje kandidatke, ki se bodo potegovale za letalsko vozovnico v Washington, kjer bo letošnji svetovni izbor.

Organizatorji so bili letos pozorni na skupek vseh lastnosti, ki jih ima posamezna kandidatka. "Zmagovalka bo z nazivom dobila tudi ogromno drugih priložnosti, katerih uspeh bo seveda precej odvisen od tega, ali jih bo znala pravilno izkoristiti. Moja prihodnja varovanka vsekakor lahko računa na mojo podporo, dokler bo delovala v dobro projekta in poslovnih partnerjev," je povedala organizatorka izbora Jelka Verk.

Izbor za novo mis Slovenije bo potekal v četrtek v vodnem mestu v Ljubljani. "Letos je s podporo naših medijskih poslovnih partnerjev tekmovanje deležno veliko večje medijske pozornosti kot zadnja leta. Čeprav časi niso tako hvaležni, kot so bili nekdaj, se s sodelavci zelo trudimo in verjamemo, da smo na pravi poti," je poudarila Verkova.