Pusta na pustni torek pokopljejo povsod, razen v Dobovi. Foto: Uporabnik rbric
Pusta na pustni torek pokopljejo povsod, razen v Dobovi. Foto: Uporabnik rbric

Najbolj veselo je bilo tudi tokrat na Ptuju, kjer so pripravili pustno povorko otrok iz vrtcev, pa tudi sicer so se ves dan vrstile zabave. Ob 17. uri so Ptujčani na mestnem trgu pusta pokopali in oblast mesta spet predali županu. V karnevalski dvorani je bil zvečer velik pustni finale in zabava.

Pustni sprevod so ponovili v Cerknem, pusta so ob 15.30 tudi pokopali. Slovenjegraški karneval se bo sklenil na Graški Gori, kjer je potekalo tradicionalno "Šaljivo tekmovanje in pokop pusta" treh sosednjih občin - Velenja, Mislinje in Slovenj Gradca.

Vabljeni ste, da nam še naprej pošiljate fotografije in posnetke pustnega dogajanja na Moj splet.

Pustna norčavost se je za eno leto tako poslovila vsepovsod razen v Dobovi, saj se tik ob slovensko-hrvaški meji najrazličnejši dogodki vrstijo vse do 28. februarja. Vrhunec prireditev bo tako v soboto, ko bodo pusta pokopali tudi v Dobovi.

Pustne norčije so prevzele tudi uporabnike Mojega spleta, ki na portal pridno nalagajo svoje fotografije in videoposnetke. Izmed vseh prispelih bomo na pepelnično sredo izžrebali tri, ki bodo prejeli praktično nagrado MMC-ja.

Nekaj vaših fotografij objavljamo v fotogaleriji spodaj.

T. K.