Na Schengenfestu pričakujejo letos vsaj 25 tisoč obiskovalcev Foto: Goran Rovan
Na Schengenfestu pričakujejo letos vsaj 25 tisoč obiskovalcev Foto: Goran Rovan
Schengenfest je najbolj seksi festival na svetu. Foto: Goran Rovan
Živo na obrežju Kolpe

Schengenfest pripravlja KUD Bela krajina, in to v Vinici. Letos je to že šestič zapored. In tako kot običajno, je ta prve dni avgusta, v najbolj vročem mesecu leta, v prekrasnem okolju ob reki Kolpi, v Krajinskem parku Kolpa. Organizatorji ga oglašujejo kot najbolj seksi glasbeni festival daleč naokoli. Zadnja leta poteka pod geslom Festival zvoka, sonca in zabave. Mladi prihajajo zaradi kopanja, druženja, pa tudi zaradi dobre glasbe.

Darjan Moravec, eden od organizatorjev Schengenfesta pravi: "Glasba za letos je malo drugačna kot vsako leto, malo drugačen nabor bendov, žanrov, tako je bilo v petek med drugim slišati malo regija, v soboto bo nastopil Plavi orkestar, to je naša klasična sobotna ponudba, ko gostimo glasbenike iz bivše Jugoslavije. V nedeljo pa bodo nastopili Skunk Anansie, ki predstavljajo headliner festivala."

Sicer pa poleg že kultne rock zasedbe Skunk Anansie napoveduje še vedno vrhunski Plavi orkestar, Dubiozo Kolektiv, Hladno pivo, Mi2, Diskobajagi, S.A.R.S., Manouche, Sausages in Kill Kenny in številne druge glasbenike, ki se bodo zvrstili na dveh odrih. Organizatorji obljubljajo spet tridnevno uživanje v kampiranju ob bogatem glasbenem programu in drugih zabavnih spremljevalnih dejavnostih, a tokrat še v večjem obsegu in kakovosti glasbenih skupin in didžejev.

Za MMC Goran Rovan

Živo na obrežju Kolpe