Klemen Slakonja s svojima dvema viktorjema. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja s svojima dvema viktorjema. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Voditelj Odmevov Igor E. Bergant s svojo ženo, sodnico Vesno Bergant Rakočević. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Najpogostejši komentar na 73-letnega Mita Trefalta, dobitnika viktorja za življenjsko delo: 'Pa, a se on sploh stara?!' Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Viktorji - vsakoletna priložnost, da se estrada postavi na ogled. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Podelitev je tokrat za spremembo povezovalo več voditeljev, nekateri med njimi niso mogli mimo v uvodu omenjene teme.
Že Boris Kobal (z majico z napisom ZA), ki je odprl večer, si je privoščil homofobe in Sveto družino označil za "mavrično", Slon in Sadež sta med drugim posnela filmček o napadu "gaylienov" ter razmišljala o "najbolj gejevskem naravnem pojavu" - gejzirju, Vid Valič se je spraševal o izvoru homofobije …

Jutri si boste lahko ogledali utrinke z viktojevske rdeče preproge in si prebrali komentar modnega strokovnjaka.

Gallusova dvorana Cankarjevega doma tokrat ni bila ravno polna, občinstvo pa ne ravno "žurersko" razpoloženo. A je vzdušje postalo bolj sproščeno, ko je padla zavesa nad prireditvijo in se je dogajanje preselilo v sprejemnico CD-ja, kjer se je začel "after party". Tam je zbranim zapela tudi Maja Keuc, ki ji je Tanja Žagar "speljala" viktorja za najbolj priljubljeno glasbeno izvajalko.
Dolgovezna Tanja Žagar
Med podelitvijo je bilo zelo živahno na Twitterju (ko gre za število tvitov na določeno temo, tudi v svetovnem merilu), kjer pod oznako #viktorji najdete kar nekaj zanimivih opazk. Veliko jih je letelo prav na (pre)dolg zahvalni govor Tanje Žagar, ki je izjavila tudi, da bi, "če bi bil kje v bližini župan Zoran Janković, gotovo že skočila v njegovo naročje", in si, kot so ugotavljali tviteraši, odmerila precej daljši kos TV-prenosa kot dobitnik viktorja za življenjsko delo Mito Trefalt. Med nastopom Tabujev in njihovega posebnega gosta pa je Aljoša Bagola tvitnil: "Pravkar sem ugotovil, da je Andrej Šifrer slovenski David Hasselhoff. :)"

Med zahvalnimi govori večera pa gre v pozitivnem smislu izpostaviti tistega, ki ga je pripravila sodelavka kulturne redakcije TV Slovenija in nekdanja MMC-jevka Polona Balantič, dobitnica viktorja za najobetavnejšo medijsko osebnost, ter opozorila na nezavidljiv položaj mladih honorarnih sodelavcev nacionalke. Naš sodelavec Matej Rijavec je na Twitterju zapisal: "Čestitke Poloni za viktorja. Prve korake do njega je naredila pri nas. #viktorji #mmcrtv #intelektualniproletariat"
Homofobija ni tema za šale?
Če se vrnemo k temi homofobije, proti kateri so bili usmerjeni voditelji, pa ostaja vprašanje, ali so resna politična vprašanja, kot je morebitno sprejetje družinskega zakonika, v kontekstu zabavne in lahkotne prireditve, kakršna so (ali naj bi bili) viktorji, sploh dobrodošla ali primerna. Nekateri so na omenjenem družabnem omrežju ugotavljali, da bi imela lahko tovrstna agitiranja ravno nasproten učinek in bi geje v očeh širše javnosti diskreditirala.

Glede na to, da letos viktorjev niso podeljevale znane medijske osebnosti, ampak kar voditelji sami, so dame šele na zabavi po podelitvi dobile priložnost, da pokažejo svoje adute in oprave, ki so jih izbrale za najbolj bleščečo priložnost na sončni strani Alp. Če ne štejemo kratkega sprehoda po rdeči preprogi pred Viktorji, kjer pa jih je utegnil kdo zgrešiti.
Zato si jih v fotogaleriji oglejte zdaj.