20-letni študent strojništva Žan Cvet je s svojo uvrstitvijo zadovoljen. Foto: Misterslovenia.com
20-letni študent strojništva Žan Cvet je s svojo uvrstitvijo zadovoljen. Foto: Misterslovenia.com

Med najprivlačnejšo peterico so se uvrstili predstavniki Švedske, Indonezije, Vietnama, Brazilije in Češke, novi mister pa je postal Brazilec Cesar Curti. To je za Brazilijo drugi naslov, saj je slavila že leta 2007. Prvi spremljevalec je postal Čeh Martin Gardavsky, drugi spremljevalec Indonezijec Steven Yoswara, tretji spremljevalec Vietnamec Le Khoi Nguyen, četrti spremljevalec pa Šved Marco Djelević Virriant.

Izbor je potekal v Bangkoku na Tajskem, predstavniki več kot 50 držav z vseh celin pa so se kar dva tedna trudili, da bi prepričali mednarodno žirijo in osvojili laskavi lepotni naziv. V protokol svetovnega lepotnega izbora je sodila tudi predaja nacionalnih daril, slovenski mister Žan Cvet je ob tej priložnosti podaril panjske končnice - zanimive poslikave so posebej za to priložnost pripravili na sedežu Čebelarske zveze Slovenije, izdelali pa so jih nadarjeni osnovnošolci.

Seveda pa ni šlo niti brez predstavitve nacionalnih kostumov - Žan, ki je na Tajsko odpotoval s kar 60 kilogrami prtljage, se je pokazal v jahaški opremi, v kateri na ekshibicijskih nastopih navdušujejo lipiški jahači.

Nekaj utrinkov z izbora si oglejte tudi v priloženih fotografijah!