DJ Umek je že peto leto zapored navdušil park Tivoli, poln mladine, ki uživa v zadnjih počitniških dneh. Foto: MMC RTV SLO
DJ Umek je že peto leto zapored navdušil park Tivoli, poln mladine, ki uživa v zadnjih počitniških dneh. Foto: MMC RTV SLO

Tokrat je organizator že kar tradicionalni Žur z razlogom, namenjen spodbujanju SMS-donatorstva in socialnega čuta pri mladih ter pomoči humanitarnim organizacijam, pa tudi preprosto - zabavi, preselil na tivolsko Pasjo raven, ki se je izkazala za (še) boljšo izbiro od Jakopičevega sprehajališča, kjer se je dogodek odvijal v preteklih letih, saj je poleg prijetnega ozračja v zeleni notranjosti parka zelenica za bazenom prijetnejša podlaga za ples, kot so nam zaupali številni udeleženci zabave.

In čeprav bi se moral žur, katerega izkupiček preko SMS-donacij so namenili društvu Beli obroč, kot po navadi končati "že" ob 23. uri, ga je ljubljanski župan Zoran Janković, ko je na vprašanje: "Se imate dobro?" od zbrane množice dobil odločno pritrdilen odgovor, spontano (?) podaljšal do polnoči. Uroš Umek, kot enega pionirjev slovenske elektronske scene se ga je prijel vzdevek "fotr", se kljub že šestim napornim uram za sabo ni upiral.


MMC-jev fotograf je poleg najbolj navdušenih plesalcev v prvih vrstah v objektiv ujel tudi številne "VIP-ovce", ki so v zaodrju tako kot plesalci na trati poskrbeli za dobrodelen prispevek: na dražbo so organizatorji postavili gramofon DJ Umeka, ki je dosegel ceno 2.000 evrov.


A. K.


Utrinke z Žura z razlogom si oglejte v fotogaleriji spodaj: