Iryna Osypenko Nemec v družbi Franca Planinška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Iryna Osypenko Nemec v družbi Franca Planinška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Modni oblikovalci
Modni oblikovalci drugega večera Fashion Weeka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Franc Planinšek
Planinšek se je za MMC razgovoril tudi o svojem najljubšem kosu v omari - plašču, ki ga je imel na sebi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V istem dihu je zatrdil, da je pri zelo veliko dekletih, ki so se sprehodile sinoči po modni stezi, v ospredju še vedno naravni videz. "Verjemite, da so tista dekleta, ki me pridejo pozdravit, zagotovo naravnega videza. Tiste, ki ne pridejo do mene - in lahko se delam, da jih ne poznam -pa že imajo svoj razlog," je dejal v smehu Planinšek.

Znani slovenski plastični kirurg je poudaril, da je hrepenenje po lepem prisotno pri vseh nas. "Slovenci nismo izjema. Ne moremo reči, da smo drugačni. Slovenski psihološki profil ni v ničemer drugačen od drugih. To, po čemer se morda razlikujemo od nam sosednih mediteranskih narodov, je, da nam še vedno veliko pomeni, da ne izstopamo v svojem videzu, da se skušamo zliti z okolico," je pojasnil Planinšek. Hkrati je pripomnil: "Nekateri že, ampak teh ne operiram jaz."

Ker se bližajo poletni meseci, plastični kirurg priznava, da so vsi njegovi termini že zasedeni. "V zadnjih minutah sem se pripeljal iz službe, da bi si lahko ogledal revije," je dejal. Velja namreč za velikega oboževalca mode, predvsem malo bolj nenavadne. "Moj sin bi si želel, da bi se oče sprehajal v oblekah - klasičnih oblekah kot vsi drugi. Ata pa rad tudi kdaj eksperimentira," je priznal Planinšek.

Še vedno oboževalec dela nekdanje soproge
Sinoči je imel še dodaten razlog, da se je s sinom udeležil drugega večera 6. Fashion Weeka. Predstavila se je namreč njegova nekdanja soproga Urša Draž (Draž pletenine). "Izdelali so temo žleda in mislim, da so jo naredili kostumsko zelo lepo," je kolekcijo pohvalil Planinšek.

Spregovoril je tudi o svojem najljubšem kosu oblačila. Poleg njega pa sta o kosih, ki ne smejo manjkati v omarah, spregovorili še radijska voditeljica Eva Longyka Marušič ter nekdanja manekenka in danes poslovna ženska Maja Bulc Raspopović.

Več si lahko pogledate v spodnjem videu in fotogaleriji.