Gianni hoče tako z glasbo kot z dejavnostmi v politiki pomagati ljudem. Foto: MMC RTV SLO
Gianni hoče tako z glasbo kot z dejavnostmi v politiki pomagati ljudem. Foto: MMC RTV SLO
Gianni za MMC o karieri in prostem času

Vodja fundacije Beli golob trenutno predstavlja novo skladbo Potrkaj na srce, zato nas je zanimalo, na čigava srca trka. Dejal je, da trenutno na srca poslušalk in poslušalcev, gledalk in gledalcev ter uporabnikov naše spletne strani. "Sicer pa vsako sekundo, minuto trkamo na srce, pomembnejša je filozofija komada," je dejal Gianni, ki bo imel letos precej delavne počitnice.

Debitant na Slovenski popevki
Glede poletnih načrtov je Gianni dejal, da bo počitnic bolj malo. Poleg predstavljanja nove uspešnice, nastopov in "obnovitve" ansambla in kvarteta Big-Ben ter pripravljanja nove zgoščenke ga septembra čaka nastop na Slovenski popevki, in sicer kot debitanta. "Nastopal sem že na vseh drugih slovenski festivalih in tistih na območju nekdanje Jugoslavije, zdajle bo pa vse bolj začetniško," je v smehu dejal Gianni, ki je malce zajadral tudi v politične vode.

Na desni si lahko ogledate videointervju z Giannijem.

Zajadral je v politiko
"Zajadral sem v politiko, na osnovni stopnji. Sem predsednik krajevne skupnosti, kar pa niti ni zanemarljivo, saj je treba poskrbeti za rešitev osnovnih težav ljudi, od cest do menjave žarnice," je dejal Goričan. Pa ima kakšne višje ambicije v politiki? "Ne vem, kako se bo življenje obrnilo. Moj namen je delati dobro ljudem."

Portugalci igrajo lep nogomet!
Ker je zdaj vse v znamenju evropskega prvenstva v nogometu, se seveda nismo mogli izogniti vprašanju o njegovem favoritu. Gianni je brez oklevanja odgovoril, da navija za portugalsko reprezentanco. "Takrat, ko sta Zaho in Pavlin igrala za Porto, me je Miran gostil pri njemu doma. Nogomet je za Portugalce vera," je dejal in nam zaupal še kratko anekdoto o babici, ki je sedela na stadionu z dvema vnučkoma ter pletla nogavice. Seveda pa je bila oblečena v majico Porta.

Gianni za MMC o karieri in prostem času