Rjavi lasje, žoga v roki in dres s številko 1. To je karikirana podoba Gorana Dragića. Foto: Facebook Downtown Phoenix
Rjavi lasje, žoga v roki in dres s številko 1. To je karikirana podoba Gorana Dragića. Foto: Facebook Downtown Phoenix
Goran Dragić
Na četrtkovi tekmi je dosegel kar 33 točk, s čimer je le za točko zaostal za slovenskim rekordom v Ligi NBA, ki ga drži Beno Udrih. Foto: BoBo

To drobno zanimivost so v poročilu tekme med Dragićevimi Sonci in Grizliji iz Memphisa omenili praktično vsi ameriški mediji, kar kaže na to, da gre za veliko čast.

Vodstvo ekipe iz Arizone je namreč že pred dnevi napovedalo, da bodo med svoje navijače na dveh domačih tekmah razdelili figurice trenerja Jeffa Hornaceka in "zvezdniškega branilca", kot so zapisali, torej Gorana Dragića. Tako so se obiskovalci 28. decembra razveselili 5.000 figuric s Hornacekovo podobo, 2. januar pa je bil "večer Gorana Dragića", ki so mu Američani nadeli vzdevek "Dragon" - Zmaj.

Kdor prej pride, prej dobi Dragića, bi lahko parafrazirali pregovor, saj so tisti, ki so bili v dvorani US Airways Center prvi na svojih sedežih, v dar in spomin prejeli figurice s podobo slovenskega košarkarja, ki je bil nedavno izglasovan za drugega najboljšega športnika Slovenije v letu 2013, bralci MMC-ja pa ste ga med evropskim prvenstvom v Sloveniji izglasovali tudi za najbolj privlačnega #junaka.

Brezplačno so ta spominek prejeli tudi tisti, ki so v uradni trgovini Sonc na večer tekme zapravili več kot 75 dolarjev, Dragićevo figurico pa so promovirali tudi na Facebookovi strani mesta Phoenix.

Priljubljen spominek
Tovrstne figurice - Američani jim rečejo "bobbleheads", v Sloveniji niso običajne, v ZDA pa veljajo za tipičen spominek. Gre za nekaj centimetrov velike figurice s podobo znanega človeka, ki ima glavo v primerjavi s telesom nesorazmerno veliko, pogosto pa se glava tudi nekoliko premika, tako da daje vtis, da oseba ves čas kima. Tovrstne figurice so narejene po podobi uspešnih in znanih ljudi z različnih področij, posebej priljubljene pa so med športnimi navdušenci.

Vse gre kot po maslu
27-letni Goran, ki je košarkarsko pot začel v Ljubljani, na parketu pa blesti tudi njegov mlajši brat Zoran, je srečen tudi v zasebnem življenju. Pred začetkom Eurobasketa se je namreč poročil z dolgoletnim dekletom Majo, novembra pa sta zakonca dobila sina Matea.