Nekateri so prevzeli podobo priljubljenih likov. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Nekateri so prevzeli podobo priljubljenih likov. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Na velikem odru so čez dan potekali pogovori z gosti o različnih tematikah. Na eni izmed okroglih miz se je zbranim pridružil častni gost Manuel D'Andrea, ki je znan po transformacijah v Disneyjeve junake. Ta je spregovoril o svoji poti od kreativnih projektov cosplay do profesionalne filmske kostumografije.

Potekalo je tudi tekmovanje NMN Cosplay, ki ga organizatorji prirejajo že od prve konvencije. Zmagovalec je poleg pokala pridobil odgovornost zastopanja Slovenije na mednarodnem tekmovanju Cosplay Champions Cup.

Raznolike dejavnosti. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Raznolike dejavnosti. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

S stand up komedijo Mačje mesto greha se je ob vprašanju, zakaj je Maček Muri najboljše slovensko fantazijsko delo, predstavil mladinski pisatelj, stand up komik in literarni teoretik Rok Bohinc.

Zvrstila so se tudi predavanja o tematikah, kot so estetika videoiger, ustvarjanje filmske glasbe za fantazijske filme, ženske v Star Treku in zgodovinski pregled fantazijske znamke Dungeons and Dragons, ki letos praznuje že svojo 50. obletnico.

Organizatorji so med drugim poskrbeli še za turnir Pokemon NMN, Gaming zone, delavnice, areno za najmlajše in lov na zaklad. Na stojnicah so se predstavila društva, ki so organizirala delavnice in predstavitve iger. Ob koncu so se obiskovalci lahko preizkusili na tradicionalnem kvizu NMN Geek.

Sejem nosi oznako največjega slovenskega "geek" dogodka in ga organizirajo prostovoljci.