Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vojvoda in vojvodinja Susseška bosta izvršna producenta dveh novih serij na eni največjih platform za predvajanje filmov in serij Netflix, ki se osredinjata na življenjski slog in polo.
Ena oddaja bo raziskovala "užitke kuhanja, vrtnarjenja, zabave in prijateljstva", medtem ko bo druga omogočila "edinstven vpogled v svet profesionalnega pola" in Odprtega prvenstva ZDA v polu na Floridi, so sporočili ponudniki videovsebin.

Oddaji bo posnelo podjetje Archewell Productions, pri čemer bo vojvodinja posnela obe seriji, vojvoda pa bo sodeloval pri seriji o polu. Obe seriji sta v zgodnji fazi produkcije, naslovi in datumi izdaje pa bodo objavljeni v prihodnjih mesecih, poroča Guardian.

"Serija se bo osredinjala predvsem na estetsko in družabno sceno pola, prestavila pa bo tudi strast, ki jo gojijo pri profesionalnem polu," so sporočili pri Netflixu.

Zakonca sta predtem posnela tri dokumentarne filme kot del večmilijonske pogodbe s pretočnim velikanom. Heart of Invictus, ki je bil predvajan avgusta lani, je sledil skupini vojakov na poti do iger Invictus Games, paraolimpijskega športnega tekmovanja, ki ga je leta 2014 Harry pripravil za poškodovane in bolne vojaške veterane.

Platforma je decembra 2022 izdala tudi dokumentarno serijo Live to Lead in na Otoku kontroverzen dokumentarni film o princu Harryju in njegovi ženi Meghan v šestih delih, v katerem sta vojvoda in vojvodinja osvetlila svoje težavno življenje v kraljevi družini in obtožila Buckinghamsko številnih laži, ki naj bi ščitile predvsem Harryjevega brata Williama in očeta, kralja Karla III.

Podjetje Archewell Productions, ki ga je par ustanovil leta 2020, je "posvečen ustvarjanju zanimivih in raznolikih pripovedi, ki poudarjajo našo skupno človečnost in slavijo družbo", je zapisano na spletni strani podjetja, povzema Guardian.