Helena Blagne Zaman je za MMC še povedala, da je pred njo naporen konec decembra, saj jo čakajo številni nastopi. Med drugim bo grela mimoidoče na Prešernovem trgu. Foto: MMC RTV SLO
Helena Blagne Zaman je za MMC še povedala, da je pred njo naporen konec decembra, saj jo čakajo številni nastopi. Med drugim bo grela mimoidoče na Prešernovem trgu. Foto: MMC RTV SLO
Helena Blagne Zaman in štirje tenorji
Helena pa ni samo pevka. Jeseni 2006 je svoje umetniško delovanje razširila še na gledališče, saj ji je eden najuspešnejših slovenskih režiserjev, Vito Taufer, zaupal vlogo Agave v spektakelski uprizoritvi Evripidove drame Bakhantke. Foto: MMC RTV SLO/ Žiga Culiberg
Helena Blagne Zaman o najlepših priredbah

Pevka, ki je "zakrivila" že marsikatero uspešnico, je priznala, da je imela precejšnjo srečo, ker je svojo zgodbo začela "v nekem krasnem času". "Mediji rabijo novo meso, nove zgodbe. Je, seveda so talenti, jaz jih slišim. Ampak nimajo časa, da se razvijejo, ker jim mediji - med drugim tudi mediji - ne dovolijo, da se razvijejo," je kritična do trenutnega stanja Helena.

Cel pogovor si lahko pogledate desno spodaj.

Hkrati dodaja, da so po drugi strani tudi sami izvajalci malo preveč samozavestni. "Človek mora biti vedno dostopen, vedno mora posrkati neko pozitivno kritiko, vedno mora biti pripravljen se učiti. Jaz sem kot pivnik. Še danes. Vedno želim, da se mi pove, če je bilo kaj narobe. Sama se veliko opazujem, ker želim biti vedno boljša," je poudarila dejavnik učenja.

"Jaz vedno rečem: 'Tri stvari igrajo vlogo v poslu: srce, glas, um'," je prepričana pevka, ki se je v svoji karieri spoprijela že z marsikaterimi provokacijami v njeni karieri. "Jih je bilo kar nekaj. Bi jih težko zdaj izločila in bi težko izločila samo eno zdaj. So bile v nekem trenutku. Da se izklešeš, da se znaš potem obnašati do medijev, moraš to preživeti, moraš to doživeti," je prepričana Helena. Sama trdi, da je bolje nekatere provokacije medijev ignorirati.

Kariera je na drugem mestu
Poudarja, da je najprej mama in žena, šele nato pride kariera: "Pa ne pojavljam se več toliko v prvem planu. Namenoma. Ker sem najprej mama, ker je tukaj družina, ker je tukaj moj sin. In ne želim in upam, da ne bo nikoli trpel zaradi kakšnih pritlehnih zgodb."

Stožice: nova neosvojena trdnjava
Izvajalka, ki je sedemkrat napolnila Halo Tivoli, si želi novih izzivov. Poleti je koncertirala na drugi strani luže, že jutri potuje nazaj na kanadske odre, spomladi pa jo čaka veliki koncert s posebnimi gosti - Dunajskimi dečki v dvorani Stožice. "Upam si trditi, da bo to eden večjih dogodkov sploh v zadnjih letih, kar se tiče slovenskih produkcij," je povedala v pogovoru za naš portal. Obenem pa je pojasnila, da je bil boj za dečke precej hud: "Dve leti sem se borila. In prileteli bodo, mislim, da iz Tokia v Ljubljano."

Novi aranžmaji za stare uspešnice
Tik pred odhodom v Kanado je pevka sinoči nastopila v predzadnji oddaji Parade. Kot nam je povedala v pogovoru, ravno zdaj pripravlja novo ploščo, ki je na neki način preobleka starih uspešnic v nova oblačila, je dejala Helena. "Se pravi moje najlepše balade, v katere bo uvrščena tudi Dež, Navaden majski dan, Zaljubljena ... Veliko lepih skladb pripravljam za nov projekt."

Sama je v svojih začetkih prepevala veliko skladb uveljavljenih izvajalk, kot sta bili Marjane Držaj in Majde Sepe. Danes pa priznava, da je v poplavi toliko pesmi težko izločiti kakšno skladbo, da se dalj časa obdrži kot v časih njenih začetkov.

Helena Blagne Zaman o najlepših priredbah