V Idrijski Beli se lahko na vroč poletni dan osvežite tudi v Idrijci, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše. Foto: MMC RTV SLO
V Idrijski Beli se lahko na vroč poletni dan osvežite tudi v Idrijci, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše. Foto: MMC RTV SLO
Idrijska Bela
Na poti v Idrijsko Belo si lahko ogledate tudi znamenito Divje jezero. Foto: MMC RTV SLO
Idrijska Bela
Za najem jurčka je treba odšteti 10 evrov na dan. Foto: MMC RTV SLO

Mesne dobrote, po želji dodatki, žar, pijača, zabavna družba, lepo vreme in dober prostor v naravi - to je večinoma to, kar je potrebno za preživetje lepega prostega dneva ali popoldneva v naravi.

Bela ponuja številne dejavnosti
Če nimate ravno velikega vrta in vrtnega kamina ali žara, se lahko odpravite na enega izmed številnih primernih prostorov za piknike. MMC se je odpravil v Idrijsko Belo, ki ponuja vrsto zanimivih dejavnosti. Na poti pred Belo, ki je priljubljena točka tudi med kolesarji, si lahko ogledate tudi znamenito Divje jezero. Iz jezera se izteka najkrajša reka v Sloveniji Jezernica, ki se po 55 metrih zlije v Idrijco, jezero pa je znano tudi po številnih potopljenih rovih, ki so jih potapljači do zdaj raziskali do globine 160 metrov.

Recepte za pripravo jedi na žaru lahko poiščete tudi v MMC-jevih Kuharskih nasvetih.

Za prostor in avtomobil je treba odšteti 15 evrov
Če se odločite za preživetje lepega dneva ob Idrijci, si lahko (za konce tedna je zaradi velikega povpraševanja potrebna rezervacija nekaj dni vnaprej) najamete enega izmed jurčkov, za kar je treba za ves dan odšteti 10 evrov, v ceno pa so vključeni voda, elektrika in uporaba žara. Poleg tega pa je zaradi nahajanja v krajinskem parku junija, julija in avgusta ob koncih tedna in praznikih treba plačati še nadomestilo za obremenitev okolja, ki znaša 4,5 evra na posamezen avtomobil (sezonska karta pa stane 22 evrov).

Imate v vaši bližini kakšen dober prostor za piknike v naravi? Vabljeni k deljenju vaših predlogov z drugimi uporabniki v spodnjih komentarjih ali na forumu.

Poleg druženja ob hrani in pijači se lahko osvežite v Idrijci, pomerite v košarki, odbojki ali v namiznem tenisu, z različnimi igrali pa je poskrbljeno tudi za najmlajše. Za tiste, ki se odpravijo le na izlet, pa sta hrana in osvežitev na voljo v tamkajšnji gostilni.

V Sloveniji ne manjka čudovitih prostorov za piknike
Sicer pa v Sloveniji ne manjka čudovitih prostorov za piknike v naravi. Ideje za preživetje lepega dneva v naravi lahko najdete na spletni strani pikniki.si, kjer vas čaka še nekaj drugih praktičnih nasvetov.

Spodaj si lahko ogledate še nekaj utrinkov popoldneva v Idrijski Beli.