Voditeljski pari se bodo v oddaji izmenjevali. Vsak petek pa bo na sporedu oddaja v živo, ki jo bo vodil eden izmed šesterice. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Voditeljski pari se bodo v oddaji izmenjevali. Vsak petek pa bo na sporedu oddaja v živo, ki jo bo vodil eden izmed šesterice. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Izak Košir in Urška Majdič
Tako Košir kot Majdičeva ne bosta posnemala nobenega voditelja, pač pa bosta stavila na karto sproščenosti. Foto: Rožle Bregar
Videozid
Oddajo bodo vodili Maruša Ojsteršek, Urška Majdič, Izak Košir, Marcel Lejko, Ana Pirih in Saša Stare. Foto: Rožle Bregar
Videozid
Oddaja Videozid si bo prizadevala za dvig kreativnosti mladih skozi videosporočila. Glavnina videospotov bo glasbenih, ti pa bodo oblikovali tedensko petnajstmestno lestvico. Na njej se bodo znašle žanrsko raznolike glasbene zvrsti. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Urška Majdič in Izak Košir se prvič preizkušata kot voditelja Videozidu. "Seveda bo velik preskok. Ampak sem sprejela nov izziv. Če bi mi kdo rekel pred dvema letoma, da bom to počela, mu ne bi verjela. Ampak, treba je biti odprt. Glede na to, da sem že velik del svojega življenja vpeta v medije, je to nekaj naravnega zame. Vedno sem se pripravljena učiti," je pred svojo prvo oddajo dejala Majdičeva.

Pevko, ki je v teh dneh oddala svojo magistrsko delo in jo zdaj čaka le še zagovor, so k sodelovanju v oddaji povabili, je povedala sama: "Šla pa sem tudi na avdicijo. Tudi zaradi sebe, ker me je zanimalo, če se lahko znajdem v tem. Potem pa sem videla, da je zelo dobra ekipa."

Pred prvo oddajo ne čuti kakšnega večjega pritiska: "Zdi se mi, da je ta oddaja tako dobrodošla, da smo jo tako dolgo čakali, da jo vsi pozdravljajo." Pri tem pa poudarja, da ne gre za nadaljevanje legendarnih Videospotnic, ampak gre za njegovo nadgradnjo. "Nadgradnja pa se je zgodila v obliki interaktivnosti. Povezali smo se še s spletnim medijem," je pojasnila Majdičeva.

Sicer pa jo na predhodnico Videozidu vežejo lepi spomini, saj je oddaja tudi njeni skupini, takrat znani še pod imenom Billy's Private Parking, ponudila odskočno desko za preboj na domače glasbeno prizorišče. "Leta 2001 smo dali gor svoj prvi video. In takrat se je začelo za nas. Meni se zdi super, da se da bendom spet ta priložnost, ker zdaj je bila ena velika luknja v tem," se je spominjala Majdičeva.

Billysi so z nekaj občasnimi nastopi v zadnjih mesecih bili boj ali manj v ozadju. "Imeli smo druge projekte. In bil je čisto pravi trenutek za ta novi izziv. Ampak jaz si ne morem pomagati, preveč pogrešam glasbo in oder, da bi jo zapustila. Lahko povem, da že ustvarjamo nove komade, malo bo še počakalo, ampak vse se da," je bila optimistična črnolaska.

Spontanost je ključ do uspeha
Pred njenim krstnim nastopom v voditeljski vlogi se je po nasvete obrnila kar k svojim dobrim prijateljicam iz voditeljskih vrst. "Najboj mi je bil všeč nasvet: 'Bodi ti! Ne poskušaj biti nekaj naučenega, spontanost je najboljša, ker ljudje to začutijo'," je priznala pevka.

Videozid je na sporedu od torka do petka ob 19.00 na drugem programu Televizije Slovenije.

Na karto spontanosti in pristnosti pa stavi tudi njen prvi sovoditelj. "Po nobenem voditelju se ne bom zgledoval. Poslušal bom biti čim bolj pristen, iskren in poskušal bom razumljivo govoriti," je razložil Košir.

Novinar in pevec je v družbo svojih petih sovoditeljev prišel prav tako na povabilo. "Poklical me je urednik razvedrilnega programa in je rekel, da se mu zdi, da bi bil primeren, da bi lahko vodil takšno oddajo in pridem poskusit," je povedal Košir in dodal, da je bil prav Videozid tisti, zaradi katerega je moral prekiniti svoje počitnice.

Sam zatrjuje, da z usklajevanjem njegovih drugih obveznosti ne bo nobenih težav. "Z bendom smo pa že tako ali tako igrali v vseh klubih, v katerih smo lahko in na vseh festivalih. Zdaj, ali vse skupaj ponovimo ali pa gremo ven, v tujino. Hecam se. Ni tako hud urnik, da bi moral lahko samo to početi," se je pošalil Košir.

In bomo lahko spremljali tudi videospote njegove skupine v oddaji? "Bomo videli. Založba ga bo zagotovo poslala, potem pa je vse odvisno od komisije, ali je dovolj dobra za oddajo. Nimam nobenega vpliva," je dejal pevec in novinar.