22-letna teniška igralka, ki zaseda 105. mesto na lestvici WTA, je na Roland Garrosu v prvem krogu ugnala Ukrajinko Katerino Baindl, in sicer s 6:3, 6:2, nato pa skočila v objem podporniku na tribuni. Izkazalo se je, da gre za vratarja Atletica iz Madrida in slovenskega reprezentančnega kapetana, Jana Oblaka.

Na novinarski konferenci, ki je sledila, je tako – pričakovano – predstavnike sedme sile najbolj zanimalo, ali sta z enim najboljših nogometnih vratarjev na svetu par. Nadarjena teniška igralka se je izognila neposrednemu odgovoru, je pa priznala, da ji "veliko pomeni", da jo je Oblak v družbi soigralca iz Atletica Stefana Savića prišel podpret v Pariz: "Lepo, da sta prišla. Imela sta dva dni prosto." "Bil pa je tudi na turnirju v Madridu," je dodala in tako namignila, da romanca ni več čisto sveža.

Po poročanju srbskih medijev naj bi bila nogometaš in teniška igralka par že kar nekaj časa, tudi sama Danilović pa je potrdila, da je ravno Oblak razlog, zakaj se je preselila v špansko prestolnico.

V Madridu je Beograjčanka osvojila tamkajšnji ITF-turnir, pri čemer na celotnem turnirju ni izgubila niti enega niza. 30-letni Jan Oblak medtem zaradi poškodbe trenutno počiva, po navedbah nekaterih medijev pa ga najverjetneje ne bo videti na naslednjih reprezentančnih tekmah.

Kot poročajo srbski mediji, je Danilović hčerka nekdanjega srbskega košarkarskega zvezdnika Predraga Danilovića in Svetlane, športne novinarke srbske radiotelevizije. Pred Oblakom naj bi bila v zvezi s srbskim košarkarjem Bogdanom Bogdanovićem.