Janez Janša in Sebastian Kurz. Foto: Dragan Tatic/BKA
Janez Janša in Sebastian Kurz. Foto: Dragan Tatic/BKA
Sorodna novica Kurz in Janša: Veseli smo, da imamo dobre bilateralne odnose in da v EU-ju delujemo skupaj

Janša in njegov avstrijski gost sta danes ob koncu srečanja opravila plezalni vzpon v Severni triglavski steni. Vlada Republike Slovenije je na Twitterju objavila fotografije obeh voditeljev, ki sta opravljena pohodniško. Na eni izmed fotografij imata na glavi čeladi, na drugi ju imata v rokah, na tretji pa čelad ni videti.

Dve fotografiji sta videti z začetka vzpona proti slovenskemu očaku. Tretja pa je posneta od spodaj, ko sta Kurz in Janša že višje v steni.

Zatem je več fotografij na Twitterju objavil tudi Janša. "Slovenska smer v Severni triglavski steni preplezana. Čudovito vreme na vrhu. Odlična družba izvrstnega gornika Sebastiana Kurza in vsebinski pogovori," je ob tem zapisal. Na eni od njegovih fotografij je videti Kurza v steni, povzema Slovenska tiskovna agencija, na še dveh pa sta že "nad oblaki", tik pod vrhom, vesela in nasmejana. Tako Janša kot Kurz imata na sebi vso opremo za tovrstne podvige.

Severna triglavska stena je sicer najmogočnejša slovenska stena, čez katero potekajo številne plezalne smeri, a Kurza podvig ni skrbel. Na novinarsko vprašanje, kako se počuti pred vzponom, je Kurz dejal, da je Janša zelo izkušen plezalec in da mu zaupa.

Za Kurza je bil obisk v Sloveniji prvo dvostransko srečanje v tujini po 25. februarju oziroma izbruhu pandemije koronavirusne bolezni 19.

Janša s Kurzem plezal v Severni triglavski steni