Jasmina Jamnik je postala mamica. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Jasmina Jamnik je postala mamica. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Tako voditeljica Dnevnika kot malček se počutita dobro in sta zdrava, zato sta že zapustila porodnišnico. Voditeljice zdaj nekaj časa ne bomo videli na malih zaslonih, družinici pa želimo čim več lepih trenutkov.

Preden se je odpravila na porodniški dopust, je v intervjuju za MMC spregovorila tudi o prihajajoči vlogi mame. Kaj zanjo ta pomeni: "Da si lahko uspešen, zadovoljen, tako s poslovnim kot zasebnim življenjem. V to verjamem. Sama sem od nekdaj vedela, da si nekoč želim družino. Petnajst let je bila malo bolj v ospredju kariera, zdaj je čas za druge podvige. Točno tako je, kot mora biti, in veselim se tega, kar me čaka. Sicer pa bom še prehitro nazaj. Potem bo šele pestro žonglirati z enim in drugim, z zasebnim in poslovnim. Slavko Bobovnik gotovo ve, o čem govori (smeh)."

Jamnikova, ki je diplomirala iz politologije in sociologije kulture, je v svet medijev prišla pred 15 leti. Leta 2002 je prišla na avdicijo na RTV. Najprej je začela dejavno sodelovati v televizijskem novinarstvu v eksperimentalnem programu TV Slovenija. Leta 2003 je prestopila v informativni program TV Slovenija in na začetku leta 2004 začela voditi jutranjo oddajo Poročila (ob 7., 8., 9. in 13. uri), pozneje pa tudi Poročila ob 15. in 17. uri ter novičarski del znotraj oddaje Odmevi, leta 2009 pa je postala voditeljica Dnevnika. "Da sem vsem na očeh, ni razlog, zakaj rada opravljam ta poklic, ni nekaj, kar bi me kot osebnost kaj dosti spremenilo," je povedala Jamnikova pred časom.