Jelena Đoković je bila gostja oddaje NaGlas!, ki jo ureja in vodi Saša Banjanac Lubej. Foto: Milena Rupar
Jelena Đoković je bila gostja oddaje NaGlas!, ki jo ureja in vodi Saša Banjanac Lubej. Foto: Milena Rupar

Na RTV Slovenija je prišla v spremstvu svoje številčne ekipe.

V oddaji NaGlas! pa je Jelena Đoković poudarila, da morajo ljudje o svojih težavah spregovoriti, saj s tem "sproščajo bolečino in naredijo prostor za nekaj dobrega".

Oddaja NaGlas! bo na sporedu to soboto, 30. september 2023, ob 12.35 na TVSLO 1. Vabljeni k ogledu!

Gre za filozofijo uveljavljenega kanadskega psihoterapevta Gaborja Matéja, čigar dokumentarni film Modrost travme, se ravno te dni predvaja v Sloveniji – v slovenščino je med drugim prevedenih kar pet njegovih knjig. Najnovejša je pravkar izšla z naslovom Navidezna normalnost.

"Dovoljujemo, da nas vodijo napačni zgledi in da se držimo pravil, ki za nas niso vedno dobra, s tem izgubljamo svojo pristnost," pravi Jelena.

Premiera v Ljubljani, sledijo druga večja mesta
Premiera filma Modrost travme in paneli oziroma strokovna srečanja se te dni vrstijo v kinematografih Cineplexx v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Celju. Na njih sodelujejo strokovnjaki, celoten prihodek od prodanih vstopnic bo posredovan Fundaciji Novaka Đokovića in njenim programom, ki so naravnani k izpopolnjevanju kompetenc staršev in blaginji otrok.

"Travma ni tisto, kar se vam dogaja. Travma je tisto, kar se dogaja v vas kot rezultat tistega, skozi kar gremo," meni dr. Gabor Maté. V filmu je travma predstavljena kot nevidna sila, ki v precejšnji meri vpliva na naša življenja. Ta nevidna sila oblikuje način, na katerega živimo, način, na katerega imamo kaj radi in na način, na katerega dojemamo svet, ki nas obdaja.