Za silvestrovo so bili z vami Tilen Artač, Maja Martina Merljak in Blaž Švab. Foto: SOJ RTV SLO
Za silvestrovo so bili z vami Tilen Artač, Maja Martina Merljak in Blaž Švab. Foto: SOJ RTV SLO

Po osrednji silvestrsko obarvan informativni oddaji TV-Dnevnik bo satirični pogled na leto 2020 pripravila ekipa oddaje Kaj dogaja?.

V silvestrskem Kaj dogaja? so avtorji na svojevrsten način komentirali iztekajoče se leto. Več bo glasbe in zanimivih oglašanj, v goste bodo prišli Slovenci, ki bodo gledalcem zaželeli vse najlepše. Na obisku bosta prva diva slovenske glasbe Helena Blagne in prvi mož NIJZ-ja Milan Krek. Prišla bo tudi posebna gostja, ki nas spremlja že vse leto, in upamo, da bo to njen edini in zadnji obisk – gospa Korona osebno.

Novoletni program 2020 - Kaj dogaja?

Srečno noro leto
Nekaj minut pred 21.00 je bila na sporedu oddaja Srečno noro leto, ki jo je vodila Maja Martina Merljak. Voditeljica je pisala pismo dedku Mrazu in se v njem posvetila najbolj čudnemu letu, ki smo ga preživeli. Zajela je vse, od globalnih podvigov, lokalnih presežkov do velikih osebnih zmag. Najboljši stendapovski komiki so se v oddaji pomerili v All stars kvizu leta med vzhodom in zahodom, glasbeniki so na varni razdalji igrali v dvojicah, gostje pa so bili tri izjemne osebnosti. V posebnem resničnostnem šovu, ki je hkrati potekal v treh večjih slovenskih mestih, so na ogled postavili kolo, po domače bicikl.

Novoletni program 2020 - Srečno noro leto!

Adijo, 2020!
Gledalce je v novo leto neposredno iz studia Televizije Slovenija popeljal Blaž Švab v oddaji Adijo, 2020!.

Z njim in gledalci so silvestrovali najuspešnejši pevke in pevci iz Slovenije, oglasili so se Slovenci po svetu, čestitali so posamezniki, ki so v medijskih vodah pustili sled: Slavoj Žižek, Pedro Opeka, Maja Keuc, Anže Škrube, bratje Prevc, Zlatko Zahovič, Goran Dragić, Anže Kopitar, Boris Pahor, Aleksander Čeferin … Večer so popestrili z vrhunskim humorjem s super trojko. Gostovali so še Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk in Jernej Kogovšek. Gostili so gasilke in gasilce, policiste, slovenske vojake, carinike, komunalne delavce, porodničarje, zaposlene v UKC Ljubljana in UKC Maribor. V dobrih dveh urah in pol ste lahko slišali uspešnice, ki jih vsi poznate, čas pa so glasbeno zavrteli tudi nazaj. Ob polnoči je zapel Alfi Nipič.

Adijo, 2020!

Zabava do jutranjih ur
Po 1.00 je sledil posnetek koncerta Ritem mladosti, ki so ga posneli lani.

Ritem mladosti 2019, koncert

Sledil je koncert Stinga iz Pariške dvorane Olympia, za tiste, ki bodo zdržali do jutranjih ur, pa bo na sporedu oddaja Show must go on s Queeni in Adamom Lambertom.

Sting v pariški Olympii, koncert