Bliža se poroka Iryne Osypenko in Matjaža Nemca. Foto: Osebni arhiv
Bliža se poroka Iryne Osypenko in Matjaža Nemca. Foto: Osebni arhiv
Iryna Osypenko
Iryna je že dobro desetletje prepoznaven obraz s slovenskih modnih brvi in je pozirala tudi v številnih oglaševalskih kampanjah. Foto: MMC RTV SLO

Ukrajinska manekenka je že januarja potrdila za MMC, da bo v zakonski jarem skočila z osebnim tajnikom predsednika vlade Boruta Pahorja.

Bodoča nevesta bo na svoj poročni dan nosila poročno obleko modne oblikovalke Simone Lampe, ki je skorajda že končana. Iryna je v intervjuju odkrila, da na obleki dokončujejo le še zadnje podrobnosti. Kam se bo zaljubljeni par, ki živi skupaj že leto in pol, odpravil na poročno potovanje, kdo vse se bo poroke udeležil, si lahko preberete v intervjuju spodaj.

1. Koliko povabljencev bo na poroki? Bodo med njimi tudi kakšni znani obrazi?
Čeprav smo sprva nameravali povabiti le svoje najožje sorodnike in le peščico prijateljev, se je na koncu izkazalo, da si druženja z nama na ta najin dan srčno želi širši krog prijateljev in zato se nas je nabralo kar nekaj. Med našimi prijatelji so seveda tudi v javnosti znani obrazi.

2. Koliko vaših sorodnikov bo prišlo iz Ukrajine? V kako tesnih stikih ste sicer z njimi?
Iz Zaporožja prideta oba moja starša in moj brat z ženo ter sinčkom in njihovega prihoda si zelo želim, saj se kar nekaj časa nismo videli, čeprav se zelo pogosto pogovarjamo prek Skypa.

3. Bosta z Matjažem poročne fotografije objavila v medijih ali jih želita zadržati zase?
Večino fotografij bova z Matjažem zadržala zase in za svoje najbližje, čeprav sva se dogovorila, da ob tem najinem dogodku želiva tudi prispevati v dobrodelne namene, saj se publiciteti le ne moreva ogniti. Zato sva se dogovorila in ekskluzivne posnetke prodala, denar pa namenila najmlajšim iz okolja, od koder izhaja Matjaž. Otrokom želiva omogočiti več igre in več zabave, ki jih bodo s tem darilom deležni, za kar se vsem sodelujočim toplo zahvaljujeva.

4. Ali po poroki načrtujeta tudi poročno potovanje?
Ne samo zato, ker je tradicija, da se gre na poročno potovanje, na počitnice greva tudi zato, ker rabiva počitek in sprostitev brez telefonov. Ne potujeva daleč, ostajava v Evropi.

5. Veliko so govorili o vaši obleki, ki jo je izdelala Simona Lampe. Ste pri oblikovanju sodelovali tudi sami s svojimi idejami, boste morda presenetili in se odločili za kakšno drugo barvo kot belo?
Čeprav sem predstavljala že ogromno različnih poročnih oblek, si za svoj dan želim tako obleko, ki mi bo pisana na kožo, ki bo odražala moj značaj. Obleka bo nekaj posebnega, z oblikovalko Simono Lampe sva se veliko z njo ukvarjali in mislim, da bo ta obleka tudi ena izmed njenih mojstrovin. Dokončujemo še zadnje detajle in verjamem, da se bom v njej odlično počutila in da bo nad njo navdušen predvsem Matjaž.

6. Ali sta z Matjažem že zdaj živela skupaj? Se bo po poroki razen prstanov v vajinem življenju sploh kaj spremenilo?
Živiva skupaj že leto in pol in mislim, da se po poroki ne bo nič bistvenega spremenilo.