Tekmovanje je zadnji dve leti odpadlo zaradi epidemije koronavirusa. Foto: BoBo
Tekmovanje je zadnji dve leti odpadlo zaradi epidemije koronavirusa. Foto: BoBo

Popoldne je na vrsti revija najmlajših skakalcev v vodo, ob 16. uri pa se bo začel uradni del tekmovanja. Na njem se bodo pomerili tudi tekmovalci iz Danske, Nemčije, Francije, Italije, BiH-a in Srbije, je povedal predsednik Turističnega društva Kanal Branko Dolenc. Kot je povedal za TV Slovenija, se je do 13. ure prijavilo 25 tekmovalcev iz osmih držav, med njimi je tudi tekmovalka iz ZDA.

Skoke v vodo bo popestrilo glasbeno dogajanje, del prireditve bo tudi predstavitev letošnje članske prve ekipe odbojkarskega prvoligaša Salonit Anhovo iz Kanala. Na športnem igrišču ob Osnovni šoli Kanal bo zvečer zabava. Na kanalskem glavnem trgu se predstavljajo tudi vozniki starodobnih vozil s svojimi konjički.

Skoki z mosta so ena od prireditev z najdaljšo tradicijo v Kanalu. V letih 2005 in 2006 so jih organizirali za svetovni pokal. Najboljši skakalci sveta so takrat tekmovali z zvišanega odskočišča, od gladine Soče oddaljenega 23 metrov.

Skoke prirejajo od leta 1989, doslej pa so odpadli štirikrat: leta 1991 zaradi osamosvojitvene vojne, leta 2002 zaradi dežja ter lani in predlani zaradi epidemije koronavirusa.

Skoke prireja Turistično društvo Kanal ob Soči.

Po dveh letih premora znova skoki z mostu