Tudi letos se bosta z vodenjem prireditve spopadla Slon in Sadež. Foto: RTV SLO
Tudi letos se bosta z vodenjem prireditve spopadla Slon in Sadež. Foto: RTV SLO
Klemen Slakonja in Tjaša Železnik
Klemen Slakonja se letos spet poteguje za kipec za najobetavnejšo medijsko osebnost, Akademija Viktor pa je nominirala tudi oddajo NLP. Foto: Uradna spletna stran oddaje

Tudi letos bodo podelili viktorje popularnosti in viktorje, za katere so glasovali člani Akademije Viktor, ki jo sestavljajo znani Slovenci iz medijskega sveta. Akademija je izbrala nominirance v osmih kategorijah: za najobetavnejšo medijsko osebnost se potegujejo Ula Furlan, ki je zaigrala v filmu Hit poletja, Jani Muhič, voditelj informativne oddaje na komercialni televiziji, in Klemen Slakonja, ki je bil v tej kategoriji nominiran že lani, a je zlat kipec odnesla domov Lili Žagar.

Nominiranci za voditelja informativne tv-oddaje so Manica Janežič Ambrožič, Marcel Štefančič, jr. in Darja Zgonc. Med najboljšimi informativnimi oddajami se bodo pomerili 24ur, Dnevnik in Odmevi.

Akademija je izbrala svoje favorite tudi na zabavnem področju: med voditelji zabavnih oddaj so nominirani Lado Bizovičar, Sašo Hribar in Jurij Zrnec, nominirane zabavne tv-oddaje pa so As ti tud not padu?!, Hri-Bar in NLP.

Med otroškimi in mladinskimi tv-oddajami so nominirani Bukvožer, Enajsta šola ter Jasno in glasno, lanske najboljše dokumentarne oddaje pa so Fabiani : Plečnik (scenarist, režiser in montažer Amir Muratović), Ivana Kobilca (scenarij in režija Marta Frelih) in Prgišče žalosti (avtor Boštjan Slatenšek), za viktorja za igrano tv-oddajo pa se bodo potegovale Anica, Hit poletja in Vampir z Gorjancev.

Koga imajo najraje ljudje?
Viktorji popularnosti, ki jih z glasovanjem izberejo bralci revije Stop, pa se podelijo najtelevizijski osebnosti, za katerega se letos potegujejo Lado Bizovičar, Karin in Jurij Zrnec, med radijskimi osebnostmi pa Sašo Hribar, Andrej Karoli in Jure Sešek.

Nominiranci za viktorja popularnosti med glasbenimi izvajalci so Adi Smolar, Trkaj in Marko Vozelj. Med televizijskimi oddajami bodo bralci lahko izbirali med As ti tud not padu?!, Odmevi in Razgibanica, med radijskimi postajami pa med Radiem Center, Radiem Hit in Valom 202. Najboljše lokalne in kabelske televizije so Golica tv, Net tv in TV Pika.