Josip Iličić in Jan Oblak (levo) sta pokazala svojo dobrodelno stran. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić in Jan Oblak (levo) sta pokazala svojo dobrodelno stran. Foto: www.alesfevzer.com

Oblak, ki je z Atletico Madridom osvojil špansko nogometno prvenstvo, je osrečil otroke s posebnimi potrebami v okviru OŠ Jela Janežiča iz Škofje Loke in v dobrodelne namene podelil 50 vstopnic za veliki finale, ki bo 6. junija ob 21.00 v ljubljanskih Stožicah.

Za podobno potezo se je odločil tudi nogometaš Atalante Iličić, ki je dal vstopnice 50 otrokom iz OŠ Matije Čopa iz Kranja, šole, ki jo je v mladosti obiskoval tudi sam. Tudi Kranjčani si bodo ogledali veliki finale.

Kek pa je na četrtfinalno tekmo med Španijo in Hrvaško, ki so jo dobili Španci, povabil otroke in mladostnike iz društva za cerebralno paralizo Sonček Maribor, ob tem pa je zagotovil še po 50 vstopnic za otroke iz Nogometne šole NK Maribor Branik in OŠ Bratov Polančičev Maribor, ki so ravno zdaj na polfinalni tekmi med Španijo in Portugalsko.

"Vesel sem, da lahko gledalci ponovno v živo pospremijo tekme, s tem stopamo korak bližje nogometu, kot smo ga poznali pred začetkom epidemije. Verjamem, da se bo vzdušje postopoma vrnilo na stadione do tistega vrelišča in vesel sem, da bodo otroci, ki bodo prejeli te vstopnice, imeli možnost postati del te čudovite zgodbe," je ob tej priložnosti povedal Kek.

"Kek, Oblak in Iličić so še enkrat pokazali, da niso pozabili na domače okolje, iz katerega so se s trdim delom in odrekanjem prebili do nogometne prepoznavnosti, ki jo imajo danes, s to gesto pa omogočili, da bo več kot dvesto otrok uživalo v največjem nogometnem dogodku pri nas," so zapisali pri NZS-ju.