Veselo je bilo že v petek, ko so Slovenci remizirali z ZDA. Foto: P. S.
Veselo je bilo že v petek, ko so Slovenci remizirali z ZDA. Foto: P. S.
Dvignimo zastave v ponos, nogomet
Na Facebooku posebna skupina Dvignimo zastave v ponos poziva, da Slovenci v sredo na svojih domovih izobesijo slovenske zastave v podporo slovenskim nogometnim junakom. Skupina ima že več kot 6.000 članov. Foto: Facebook

Nekateri si tekme najraje ogledajo v varnem zavetju domače dnevne sobe, s pivom v roki in čipsom na mizi, spet drugi napetost sproščajo v družbi prijateljev in znancev v gostinskih lokalih, precej pa se jih odloči tudi za obisk katerega izmed organiziranih javnih predvajanj tekem.

Kje boste za slovenske nogometne junake navijali vi? Odgovor lahko napišete v komentarjih pod novico.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se je v petek, na dan druge tekme slovenske izbrane vrste, ki se je pomerila z ZDA, zbralo okoli pet tisoč navijačev, še več pa jih pričakujejo v sredo, na dan tekme Slovenija - Anglija, ko bodo navijači stiskali pesti, da bi se Kekovim fantom le uspelo prebiti v drugi krog tega prestižnega svetovnega tekmovanja.
Erika bo spremljala tekmo tudi v družbi ekipe hokejistov Olimpije
Na Gospodarskem razstavišču bodo poleg najbolj strastnih navijačev tekmo spremljali tudi številni znani Slovenci - med njimi tudi člani ekipe hokejistov Olimpije in še kdo. Ekipa Televizije Slovenija z Eriko Žnidaršič na čelu ne bo manjkala, saj se bodo v živo pred tekmo in po njej oglašali z najbolj navijaškega prizorišča v Ljubljani.

V MMC-jevi anketi je kar 67 odstotkov sodelujočih (sodelovalo je 421 uporabnikov) odgovorilo, da nogometne tekme spremljajo pred domačim televizorjem, sedem odstotkov si jih ogleda v gostinskem lokalu, dva odstotka na delovnem mestu, en odstotek na samem kraju dogajanja - v JAR-u, le dva uporabnika pa na organiziranih javnih predvajanjih. Kar 22 odstotkov jih je odgovorilo, da ne spremlja nogometnega prvenstva.

V novi MMC-jevi anketi na desni pa lahko odgovorite tudi na novo vprašanje: Kateri je vaš najljubši navijaški rekvizit?


Prepričani so namreč, da mora takšen dogodek vsakdo doživeti v živo - navsezadnje bo, če se bo Sloveniji uspelo uvrstiti v osmino finala, to zgodovinski uspeh slovenske nogometne reprezentance. In kje boste zadnjo tekmo naših predstavnikov v prvem delu spremljali vi?