Klemen Slakonja želi imitirati Donalda Trumpa. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Klemen Slakonja želi imitirati Donalda Trumpa. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Imitacija Putina je prva v nizu Slakonjevega novega projekta The MockingbirdMan. Foto: YouTube

Čeprav je njegov video Putin-Putout na YouTubu zbral 5.700.000 ogledov, je namreč za tokratni projekt - imitacijo ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa - zaman iskal sponzorje. Kampanjo, s katero namerava v dobrem mesecu zbrati 10.000 evrov, je na spletni platformi Adrifund začel danes.

Na omenjeni platformi želi v 36 dneh od svojih podpornikov zbrati 10.000 evrov. To je osnovni znesek za nov videospot, v katerem se bo lotil Donalda Trumpa.

"Putin je človek, ki ponuja zelo veliko, ki ga lahko študiraš in gledaš njegov material ure in ure. Isto oziroma še toliko bolj pri Trumpu, zdi se mi še toliko zahtevneje, ves ta material, vse to, kar je izrekel, vse to, kar počne ... nekako sklestit v tri minute. To mi je bil največji izziv," je povedal Klemen na današnji novinarski konferenci.

Če bo kampanja uspela, bo video na YouTubu objavil 18. julija, ko bo Trump najverjetneje uradno potrjen kot republikanski kandidat za ameriškega predsednika. Če kampanja ne bo uspela, Slakonja še ne ve, kaj bo s projektom, čeprav idej ne manjka: kot naslednjo bi imitiral Angelo Merkel, nato popzvezdnike, kot je Justin Timberlake, ter športnike.

Slakonja bi imitiral Donalda Trumpa
Slakonja zbira denar za video o Trumpu
Slakonja bi imitiral Donalda Trumpa
Slakonja zbira denar za video o Trumpu