Med klobuki smo uzrli tako preproste slamnike kot tudi zelo velike, barvno pisane in izvirne
Med klobuki smo uzrli tako preproste slamnike kot tudi zelo velike, barvno pisane in izvirne "naglavne kreacije" - tudi s papigo na vrhu. Foto: MMC RTV SLO
Ano Marijo in Čuke pičil komar

Zabava s klobuki, ki jo vsako poletje priredi znana slovenska revija, je bila tokrat v Arboretumu Volčji Potok.

Udeležence je pred dežnimi kapljami varoval velik bel šotor, pod katerim je bilo prostora za gasilske klopi, posode s hrano, hladilnike s pijačo in oder, na katerem so se menjavali slovenski glasbeniki. Obiskovalci so lahko kupili tudi skice slovenskih modnih oblikovalcev, se preizkusili v streljanju z lokom, si pustili napovedati prihodnost iz kart, slovenski estradniki pa so se preizkusili tudi v peki dobrot z žara.

A v ospredju so bili še vedno klobuki - na glavah "domače estradne smetane" se je bohotilo prav vse, od cvetlic vseh barv, velikosti in oblik do umetnih ptičev. Klobučke in kapice so na glavo poveznili tudi svojim otrokom in celo štirinožnim ljubljencem.

Med številnimi gosti so se znašli npr. pevec Samuel Lucas, igralka Voleta Tomič, pevka Regina in Tone Fornezzi - Tof. Manekensko čast je reševala dolgonoga Irina Osipenko, bili pa so tudi taki, ki na glavi niso imeli nič. Svoje skrbno urejene pričeske si tako ni želel pokvariti Domen Kumer, odkrite lase (in še kaj drugega) pa je ponosno razkazovala tudi Salome.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, v videoposnetku pa si oglejte nastop skupine Čuki in gostje, ki se jim je pridružila na odru.

T. H./J. R.

Ano Marijo in Čuke pičil komar