Nos jo je tako zelo motil, da se je odločila, da ga popravi. Foto: RTV SLO
Nos jo je tako zelo motil, da se je odločila, da ga popravi. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda
Tudi Nuša Derenda ni odporna proti lepotnim operacijam. Foto: RTV SLO
Žana je svojo novo bogastvo postavila na ogled tudi na svoji plošči.
Kanye West z mamo Dondo
Lepotne operacije imajo lahko tudi negativne učinke. Kanye West naj bi svojo mamo izgubil zaradi stranskih učinkov lepotne kirurgije. Foto: EPA

Nekateri te posege odkrito priznavajo, saj menijo, da so si z lepotno operacijo povrnili samozavest, drugi pa morajo iti pod kirurški nož lepotnih kirurgov zaradi zdravstvenih razlogov. Čeprav ženske poskrbijo za lepotne popravke različnih delov telesa, največ pozornosti še vedno pritegnejo operacije prsi.

Svoje mnenje o lepotnih operacijah lahko podate na forumu, blogu ali v komentarjih pod novicami.
Priljubljene so tudi operacije drugih delov telesa, še posebej nosu, liposukcija telesa itd. Plastične operacije pa niso domena samo žensk, ampak vse več tudi moških. Govori se, da naj bi si TV-voditelj Mark Žitnik pred meseci pri znanem hrvaškem plastičnem kirurgu dr. Siniši Glumičiću dal popraviti svoj podbradek, ki ga je motil že dolgo.

Sendi je orala ledino
V Sloveniji je bila Sendi prva znana medijska osebnost, ki je priznala, da si je privoščila lepotno operacijo - povečala si je prsi. To je takrat povzročilo ogromno medijskega pompa. Zatem se v javnosti dolgo ni pojavil nihče, ki bi opravil lepotno operacijo, vsaj javno ni o tem nihče spregovoril oziroma tega ni nihče priznal. So se pa pojavljale številne špekulacije tako pred časom - naj le omenimo Mišo Molk in Heleno Blagne - kot tudi danes, čeprav se o tem govori precej več in se ne dviguje več toliko prahu. Najbolj znani v tem obziru sta gotovo pevki Špela Grošelj in Saša Lendero, katerima so se prsi v kratkem času zelo povečale. Druga naj bi do povečanega obsega košaric prišla s pomočjo masaže. Grošljeva sicer ni nikoli zanikala, da si je dala operirati prsi, vendar pa tega tudi nikoli ni potrdila.

Z novimi prsmi do glasbene kariere
Da so prsi pomemben "gradnik" pri snovanju glasbene kariere, se zavedata tudi pevki Žana in Clea. Prva si je skorajda na očeh javnosti povečala prsi in posnetke iz operacije dodala celo na svoj CD. Ena izmed estradnic, ki naj bi tudi podlegla učinkom lepotne kirurgije, je Nuša Derenda. Lepotne operacije zagovarja tudi pevka Manca Špik, ki je letos pri nas na spletnem klepetu o njih povedala: "Nimam nič proti njim, če so v mejah normale. Sama sem si popravila nos, ker me je strašno motil (malo je bil prevelik) in sem zelo zadovoljna z novim izgledom!"

Tudi Britney nima popolnega telesa
Mediji so na MTV-nagradah skritizirali pevski nastop Britney Spears, nič manj pa niso bili prizanesljivi do njenega telesa, ki ni videti več tako, kot je bilo na začetku njene kariere, ko je poplesavala v šolski uniformi. Britney naj bi se zato odločila, da si lepoto znova povrne s pomočjo lepotnih kirurgov. Pred dnevi je obiskala ordinacijo lepotnega kirurga v Las Vegasu, kjer naj bi si polepšala zadnjico in stegna, vendar pevka te informacije še ni potrdila. Prejšnji mesec pa so jo fotografi zalotili z močno povečanimi ustnicami, ki naj bi bile delo lepotnega kirurga.

Zaradi lepotne operacije izgubil mater?
Raper Kanye West pa je pred dnevi izgubil mater, domnevno zaradi stranskih učinkov lepotne operacije. Raperjevi mami Dondi je lepotni kirurg pomanjšal prsi in opravil liposukcijo, le nekaj ur po operaciji pa se je doma zgrudila in umrla. Lepotni kirurg, ki je naredil operacijo, zavrača vse očitke, da naj bi bil on kriv za smrt 58-letnice. Tiskovni predstavnik raperja je dejal, da vzroka smrti ne bodo razkrili javnosti tudi, ko bodo opravili vse preiskave, ki bodo vzrok smrti ugotovile. Glasbenikova mama je bila sicer zelo uspešna in izobražena gospa. Vrsto let je delala kot predavateljica angleškega jezika na univerzi v Chicagu, kjer je bila celo predstojnica oddelka.