Prireditev so vodili Meta Ornik, Robert Bogataj, Peter Cerar in lepa kosmatinka Ira. Foto: MMC RTV SLO
Prireditev so vodili Meta Ornik, Robert Bogataj, Peter Cerar in lepa kosmatinka Ira. Foto: MMC RTV SLO
Jadranka Juras - največja ljubiteljica živali med pevci?
Pogovor z glavnima na koncertu

Vsi štirje so namreč brezplačno nastopili na dobrodelnem koncertu Pomagajmo prijatelju, v okviru katerega so zbirali denar za nakup in šolanje psov, da bodo znali pomagati ljudem s posebnimi potrebami.

Celotna prireditev je bila dobrodelno obarvana in nihče izmed nastopajočih ni niti za trenutek pozabil, da je večer namenjen predvsem dobroti - in seveda psom. Koncert sta vodila stara znanca z malih ekranov Meta Ornik in Robert Bogataj skupaj s Petrom Cerarjem iz društva paraplegikov, družbo pa jim je ves čas delala tudi Robertova in Metina psička Ira.

Adi je nasmejal vse
Že ko so se zaslišali prvi takti Dixie šok banda se je dvorana prebudila in zavladalo je čisto pravo domače vzdušje. Ko je nato oder zavzel prvi gost večera, Adi Smolar, so bili že vsi obiskovalci na dveh nogah dobro ogreti in so z navdušenjem odpirali usta ob Adijevih 'lalalajih' in ploskali ob znanih in manj znanih refrenih.

Dobrodelni Slovenci, ki so bili za vstopnico pripravljeni odšteti vsaj 15 evrov, so lahko nato uživali v baladah Jadranke Juras in zimzelenih melodijah Ota Pestnerja. Koncert je s svojo priredbo pesmi Ustnice brez poljubov popestril tudi duet "Mili in Toni - Štajerec in Dolenjec iz Kamnika", za konec pa je zapela še Alenka Godec.

Pozornost za posebne goste
Spoščeno vzdušje, ki je vladalo skozi celotno prireditev so še dodatno popestrili "posebni gostje" - psi različnih pasem, ki so bodisi naučeni, da s svojimi sposobnostmi lastniku lajšajo življenje, bodisi počnejo zgolj tisto, zaradi česar jih imamo najraje - poslušajo in so zvesti.

V fotozgodbi si oglejte nekaj utrinkov s prireditve, v prvem videu na desni pa lahko izveste, koliko denarja bi morali zbrati za šolanje enega psa in kdo je sploh dobil idejo za takšen koncert. V drugem videu pa je Jadranka Juras spregovorila o svoji ljubezni do živali.

T. K.

Jadranka Juras - največja ljubiteljica živali med pevci?
Pogovor z glavnima na koncertu
Adi Smolar in Oto Pestner sta se že pred začetkom prireditve zapletla v pogovor. Foto: MMC RTV SLO
Koncert so odprli Dixie šok band z Dušanom Uršičem, enem izmed organizatorjev prireditve. Foto: MMC RTV SLO
Oto nas je z glasbo popeljal v preteklost, v zlate čase slovenske popevke. Razkril je, da je tudi sam imel psičko, ki je dočakala častitljivih 15 let. Foto: MMC RTV SLO
Tačke pomagačke so skupina devetih štirinožcev (na prireditvi sta bili samo dve - Gaja in Lili), ki v okviru Društva za terapijo s pomočjo psov pomagajo tudi v domovih za ostarele. Foto: MMC RTV SLO
Dve dekleti z dvema kosmatincema prinašajo nasmehe na obraze ljudem v domovih za ostarele in otrokom, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom, zato se imenujejo Ambasadorji nasmeha - Društvo za terapijo s pomočjo živali, smo izvedeli med njihovim sprehodom po odru. Foto: MMC RTV SLO